arcuèlh

dimarts, de setembre 22, 2015

Amenaça novèla : Nicolas Sarkozy arriba en Catalonha

OULÀLÀ ... es la fin del monde, aquí, lo darrièr jorn de Campanha electorala ! Sarkozy o lo president ancian de la republican del nòrd d'Occitània, Nabot Ier arribarà a Barcelona, per ajudar Albiol, lo candidat pre-racista del PP ; lo don de sa personne per sosténer los pòst-franquistas en Catalonha. Ça c'est du lourd que De Gaule tastarà plan dins son paradís londonian.

Totes los mejans son bons al PP per fa paur als Catalans independentistas, anuèch aprenèm que Nicolas Sarkozy a previst dins son agènda de logistica avionaira, d'anar a Barcelona lo 27S per la campanha de denigrament de l'independentisme catalan. Vist l'impacte dins la premsa d'ara en França, segur qu'es un conselhièr particulièr que -sense dobte- li a donat l'idèa per se far remarcar al nivèl internacional europèu ... O benlèu un amic banquièr espanhòl ?
Malgrat lo casièr cargat, l'avèm testat politicament, la polícia espanhòla lo daissarà passar a l'aeropòrt del Prat. Sembla talament als elegits PP, un pauc pertot en Espanha !
 
Donc al moment qu'aprenèm que Nicolas Sarkozy entra en campanha en Catalonha, una novèla amenaça PP arriba -donc-, un jorn abans la fin de la campanha electorala en Catalonha per l'eleccion del 27S, que ne farèm comentari aprèp, VilaWeb tòrna publicar un article pro visionari d'en Patrici Pujada, professor d'Istòria occitana, intervencion sul tèma de l'actualitat en Catalonha e Occitània.

Al Moment de Miguel Cardenal explica que El Barça deurà jogar a la liga francesa de Fótbol se l'independéncia arriba, Nicolas Sarkozy s'en va jogar en terrenh minat, minat per las seuna idèa jacobina d'immigrat de la segonda generacion ongaresa (veire bilhet següent).
 
Jà la CDC en lenga francesa amenaça Nicolas Sarkozy (l'aligat costumièr del seu partit en Catalonha del nòrd), e d'unes elegits de Unitat Catalana co-conselhièr municipal de sa manjoritat a Perpinyà, alara que l'ancian cònsol de Perpinyà s'es associat al procèssus positiu d'independéncia, Nicolas Sarkozy arriba.
La paur arriba, la malescasença de las pèrdas de las eleccions s'en va en Catalonha, sosténer lo PP, e un candidat plan especial, un candidat que gausa parlar ambe la semantica del FN per explicar que val melhor parlar las lengas ltinas que non pas las autras, per venir en Espanha ; se cal recordar que son parents instrumentalizats pel PP qu'an portat un plan contra la lenga catalan e las pedagogias glorificadas per l'Union Europèa per las loras eficacetats lingüisticas.
Non podèm que pensar que Nicolas Sarkozy o Nabot Ier, lo filh d'immigrat ongarés, fariá melhor de damorar a Neuilly/Seine, e gastar un avion per anar sosténer las magouilles PP e espanhòlas de las finanças publicas e dels amics banquièrs madrilencs, que non pas s'implicar a Barcelona ; es de dire far la meteissa error qu'un Manolita Valse, filh de republican espanhòl, en sosténer lo PSOE ailà !

Quand Felipe González (grand medalhat socialista de l'universitat de Tolosa e sosten del ministre que creèt lo GAL per agir de manièra terroirista sul territòri francés) nos parla dels Catalans coma Nazi, aquò me recòrda la vida d'un grand catalanista e occitanista l'en Batista i Roca (┼) que fondèt lo CAOC a Barcelona d'unes meses abans la  fin del franquisme. Me recòrda l'en Enric Garriga Trullols (┼) que se passejava per Occitània per mostrar los ligams entre Occitània e Catalonha. En Batista e Ròca, pendent les annadas trenta, faguèt lo torn dels govèrns europèus en nom de la Generalitat de Catalunya, los fascistas comprès, e trapèt cap ajuda per sosténer la republicana catalana castigada pels Franquistas, los golpistas de l'Estado español. Nicolas Sarkozy interven dins una campanha electorala per se plaçar dins lo camp del refús democratic catalan, de la dimanica catalana (i traparà un ambient segur pro utile per las campanha futura en fRança), faguèt tot parier quand lo pòble francés (l'imaginat per l'Estat francés) votèt NON a la constitucion europèa imaginada per la casta dels banquièrs europèus, se trufèt del vòt NON en crear lo tractat de Lisbona, una realitat politica que nega al pòble lo dreit de decidir.

Aquelas visitas excepcionalas, nos fan la confirmacion, lo 27S serà excepcional en Catalonha, un plebicit orquestrat per unas atencions grandas que lo PP-PSOE-Ciutadanos-PODEMOS prenon per gastar los Catalans d'una campanha excepcionariament e que podèm un jorn plebicitar per l'aver en Occitània, un jorn !

Lo 27S serai a Barcelona, Ni Manolito, ni Nicolas i seràn, nimai lo 28S e la seguida...