arcuèlh

divendres, de setembre 25, 2015

Nicolas Sarkozy : lo ridicul mata a Barcelona

Nicolas Sarkozy èra en visita d'amistats casticas a Barcelona, aquel vrespe, dins una pichoneta aula, per una reünion publica e politica de fin de campanha, #27S. Sobre aquesta fòto, vesètz Rajoy, lo doctorant en dreit que coneis pas la Constitución espanhòla (ma «Bíblia» del PP), e somrient, lo candidat de la lista PP a Barcelona, aquel Albiol que debuta una campanha pre-FN en nom del PP e a causa de la migracion que dintra dins l'actualitat.
O voliái pas creire, mas si lo Nicolas Sarkozy es anat a Barcelona aqueste vrespe ; una reünion de fin de campanha del partit pòst-franquista, a discors a tonalitat pre-FN, la reünion se faguèt dins una aula pichoneta de Barcelona, lo jornal món.cat parla de 2000 personas.

Una pichona reünion d'una associacion de vesins a Barcelona amassa mai de 2000 personas, mai o mens cada mes ! En d'autres mots, lo PP es pas l'UMP a Barcelona, mas qui sap un jorn l'UMP_Les_Républicains serà res se Nicolas Sarkozy contunha al cap ....

Mas cal escotar e comentar los discorses : «Aquells que es divideixen són febles, els forts s'ajunten»

La teoria del gròs qu'es superior economicament al pichon, pels Estats, benlèu que lo cal explicar a Singapore ? Taïwan, Qatar, Aràbia Unida, Mónego, Liechtenstein, Luxemborg, Andorra, Danemarc, Païsses Baisses, Austria, Confederacion Helvetica etc. Mas aquò es un argument que Nicolas Sarkozy a segurament pas legit dins la longa lista sortida per l'Assemblea Nacional de Catalunya ; cal dire que la comunautat francesa de Barcelona es autanplan sorda als arguments catalans, coma los espanholistas e benlèu piège (cal escotar la premsa aqueste divendres a Paris ! estupiditat sobre estupiditats, de fum de maissanta qualitat agresta); l'ignorança de la casta al poder d'Estat imperialista, gròs, colonialista (quora las colonia èran mai granda s'explicava tanben a Argèria que devidir dona flaquessa... E quantes mòrts abans Evian ?), aquela ignorança castica debuta ambe l'abséncia de curiositat.

Cal notar qu'en francés la curiositat es arribada del Quebèc, ambe una entrevista, dins un francés perfait, d'en Artur Mas.

Lo jornal en linha explica pas dins quina lenga s'es exprimir Nicolas Sarkozy, segurament ambe un anglés de la cosina francesa...

La meteissa serada, lo partit d'extrèma esquèrra independentista catalan faguèt 5000 personas dins una reünion publica, e la lista #JuntsPelsSí, ambe 600 cònsols de Catalonha al costat, ambe lo supòrt dels melhors artistas e esportistas e scientifics, aiçò :


En vídeo dona aquò : pica aquí o aquí per aver l'ora e mièga de concèrt e discorses.

Sarkozy a mancat una de las grandas seradas de Barcelona ; mas segur que dimenge al vrespe serà tanben a Barcelona per felicitar un pòble d'aver fait -contrariament a la revolucion de 1789, fabricat una revolucion democratica ! Mas benlèu la casta es contra LO PÒBLE, contra la democracia e lo pacifisme del pòble ; lo pichon Nicolas Sarkozy contra los pòbles democratas, e especialament un pòble democrata, lo de Catalonha-Catalunya e Aran .... e del costat dels pre-FN o pòst-franquistas (!) a sosténer un partit de govèrn que la filha d'un general amic Francisco Franco membre del partit fascista d'abans la democracia. La SantaMaria del PP madrilenc d'ara que jà Internet a classificat :

Quand Sarkozy vòl far dins la politica forana, 
es ridicul al mièg de 2000 perduts del PP!


E per clavar en francés, vos conselhi una pichona entrevista en francés d'en Artur Mas, faita pels ciutadans liures de Quebèc, venguts especialament a barcelona per la darrièra setmana de campanha (pas un mèdia occitan o faguèt), d'una granda qualitat, sense mesura de la mediocritat qu'ai poscut entendre dels mèdias franceses a París ! En Artur Mas parla un francés excepcional, EXCEPCIONAL, pas un mèdia francés l'a convidat 10 minutas per explicar a França (a France2 que sembla èstre despitada pel subjecte), e explicat seriá estat mai de ridicul pels jacobins francés, pels bonapartistas, pels membres de la casta de Neuilly/Seine.