arcuèlh

dimecres, de juny 15, 2016

Midi Libre escriu als ciutadans, Carole Delga enfangada

Dins un article pro estranh, Midi Libre escriu als ciutadans de la "Grande région" .... Es an aqueles jornalistas montpelherenc que los socialistas de Carole Delga an pagat un viatge a Tolosa, gràcia als ligams estreits entre lo director general del Conselh Regional (causit a Montpelhièr) e lo subvencionat centre de premsa de Montpelhièr. 


E donc avèm aquel article qu'avètz aquí, sancièr : 
Parlèm primièr de l'illustracion, Midi-Libre oblida la bandièra de Tolosa, la simbolica es pro gròssa, non ; car es plan aital, Tolosa es bona per pagar e PUNT.
L'«incompenedor» vist per Gérard Onesta, es un eufemisme ... car soi segur qu'a plan comprès la man-òbra PSf-PRG de sa majoritat. L'autre eufemisme es lo qualificatiu de «dangerós», tot aquò ajuda lo FN ; es vertat que la causa fonciona, vist que lo FN puja dins l'Erault e/o Gard, e/o Aude, e/o Pirinèus-Orientals, gràcia a la foscor socialista e lo pauc d'etica dels socialistas de Montpelhièr ; mas çò de grèu es que vist qu'es ara una granda region, aquel fenomèn s'espandirà a Tolosa, gràcia a la politica de mesprètz de Na Carole Delga e sos amics «socialistas» de Montpelhièr.

Remarcarèm tanben que lo Partit Occitan es pas conegut a Montpelhièr, redaccion de Midi Libre ; es una causida... E çaquelà lor pòdi mandar lo comunicat de premsa que faguèron.

Ara o sabèm Na Carole Delga a vendut Tolosa a Montpelhièr per assegurar una majoritat socialista al Conselh regional novèl ; e Tolosa, muda, paga. Senon las eleccions de decembre 2015 serián estadas perdudas, e lo FN seriá arribat al cap, coma en Provença.
 
Escriviái un bilhet sus la darrièra sasilha del Conselh Regional a Tolosa, genièr 2016, «Carole Delga "12 mois glissant"» ; i sèm. Podrèm notar que la democracia es abandonada a Tolosa, dempuèi la darrièra sasilha del Conselh Regional a Tolosa. Ara es lo temps de las manipulacions miègterranencas e de la fauta de clartat democractica, es Montpelhièr.

Se remarcarà per aquela sasilha la premsa de Montpelhièr a agut un transpòrt a 18 per venir a Tolosa, s'espèra encara la reciprocitat ; perqué Tolosa l'a pas agut ? Perqué fau gardar lo monopòl del servici de premsa de Montpelhièr, servici de premsa mestrejat per las subvencions socialistas e particularament lo secretari general de Montpelhièr qu'es passat ara a la «grande région», e segur que o val melhor dins son camp que contra.... per damorar al poder.

Se remarcarà que dins aquel article lo FN es pas mençonat alara qu'es la majoritat d'oposicion que favoriza lo socialisme de Montpelhièr en servar una actitud fosca pels debat del CR que damòran a Montpelhièr - donc avèm una granda majoritat dels elegits qu'an una assegurança de foscor en damorar a Montpelhièr, sobretot que l'executiu mestreja la cambra de premsa, pro plan subvencionada per aver informacion de "primièra man" e per escriure çò que l'executiu decidís, sul modèl d'un Ménard, modèl que lo FN vòl imposar pertot.

Serà donc pas doman que la democracia tornarà a Tolosa ... pel moment Montpelhièr manipula e Tolosa paga. E Perpinyà observa car l'an suportat tanben Montpelhièr e l'arrogança de la «tradicion Miègetranenca» de Montpelhièr, per pas dire de la màfia politica de Montpelhièr.

Encara un còp, Carole Delga gràcia a la Màfia politica de Montpelhièr ajuda lo jacobinisme en region tolzana. 2016 «12 meses lisent» ara es una assegurança politica. E es pas en donar lo monopòl de l'informacion a Midi Libre que la clartat democratica tornarà. 

La democracia tornarà quand las sasilhas del Conselh Regional seràn pus JAMAI a Montpelhièr.