arcuèlh

dissabte, de gener 07, 2012

Karl Lagerfeld comunica en patois

Sabètz aquel òme qu’estima pas l’accent de la candidata Eva Joly, que li dona leiçon de fonotica aplicada, l’avèm poscut entendre dins la vídeo de responsa a las diatribas anti-accent d’Eva Joly dins un programa de la bobò TV, Canal Plus. Uèl lo Karl Lagerfeld comunica en patois parisien, la nòvlenga de la casta al poder a París. Karl Lagerfelg es l’amic dels Bobò de la casta de Neuilly/Seine, passa a la television francesa benlèu cada tres jorns !

Qu’es aquò un patois : terme de l’antisociolingüistica que determeina çò qu’es pas de lenga francesa […] ; es la definicion de patois dins los diccionaris sociolingüisticas.

L’emplec «Like Your look» questiona l’internauta qu’a entendut l’entrevista del bobò Karl Lagerfeld. Es de francés ambe l’accent que cal ? Es de patois nòvlenga de las «bons idèas» que cal aver en temps de crisi del liberalisme ?

Karl Lagerfeld

Parla dins lo jornal de la manipulacion del camp Sarkozista.

Es lo camp que preferís parlar anglés (terme de l’antisociolingüistica que determeina çò qu’es pas de lenga francesa […] ; es la definicion de patois dins los diccionaris sociolingüisticas) ; l’anglés es la nòvlenga o lenga professionala del sistèma bancari, aquel qu’escana los pòbles d’Euròpa.

La publicitat explica plan çò qu’es un amic o assistent editorial de Karl, es un clòna de sas “nautas pensadas”, e çaquelà lo «désastre imminent» per 2012 e per tostemps.

desastre imminent