arcuèlh

dijous, de setembre 26, 2013

lo prètz d'èstre espanhòls, e francés pels Occitans, qué ?Aquel document es un trabalh d'economistas de grand nivèl, un trabalh que cap economista de l'universitat "Toulouse Capitole I" non a jamai fait. Es estonant alara qu'organizèsse en octobre 2013 un encontre sus aquel tèma sense aver trabalhat lo subjecte economic per Occitània.
Que còsta lo prètz d'èstre francés en Occitània. Que còsta d'èstre ciutadan ambe las leis parisencas ? Que còsta al nivèl integracion de las populacions migrantas ? Que còsta d'aver un sistèma nacionalista francés d'ensenhament qu'es avugle de las resultas que produsís en Occitània ? Sense parlar de las guèrras que los nacionalistas e republicans franceses nos an creat e an matat una granda partida de la joventut occitana ! o de la diplomacia que nos cal pagar per la gloriòla de mantunas entrepresas entre amics parisencs o per aver toristas e pregària al torn de la torre Eiffel.
Serai dobtós de l'interès d'èstre francés, e donc en partent del principi aquel, soi segur qu'avèm interès d'èstre dedins l'Union Europèa de las nacions sense estat, nacions liuras.