arcuèlh

dissabte, de febrer 18, 2012

Un fenomèn fisic grèu es d’actualitat en fR-nça.

Dins un sistèma clau, e quora los electrons son mai nombroses, i a problèmas de contactes, ia friccions, alèrgias, dificultats de vesinats. Aital en Occitània, la densitat de polícia d’Estat es tròp importanta, alara quora sortiscan de las casernas, van dançar e minjar, en autòs nèvas e sense capòta, per far los «bardòs»… prèp de Montpelhièr sobre la sortida de la platja, aont la dreita a installat la botiga per far cagar Frêche.

agression nacionalista francesa

Quora la densitat dels òrdres del pas de Guéant o de l'Auvernhat de servici interior Hortefeu es important per la classa gandarmesca de descansar, e pensar a d’autres problèmas : trapar una femna per l’ostal.

Alara a Montpelhièr, vist qu’i a un parcatge per las veituras de ‘bardò’, van a La Côte ! Vos pòdi confirmar qu’i a pas cap serci ide transpòrts collectius per anar aquí, es justament sobre las rotas per van al pargue d’exposicion dempuèi lo centre de Montpelhièr.

La batalha a la recerca de femnas debuta, mas quora l’alcòol asaiga la dança, i a problèmòts ; quora son oficièrs d’aucupacion d’Occitània e representant de l’Estat francés, los electrons fabrícan problemàs. I aurà pas problèmas sobre las rotas dels retorns de veïcul a ‘bardò’, non i a privilègis, a La Côte coma sobre la rota. Es la tradicion d’aucupacion d’Occitània.

Nos podèm pausar la question se la polícia a mestièr d’èstre gerada per l’Estat central, l’ai jà fait sobre aquel blòg, mas l’informacion aquela me tòrna a pensar que cal un sistèma autonòme de gestion d’Occitània, un sistèma constitucional e democratic, donc ambe una polícia etica comprèsa e OCCITANA.

ni un ni dos ni tres amb chifras

Lo sol pas de dança que me sembla important per Occitània, es un pas de tres que pòrta la polícia francesa a la pòrta de sortida d’Occitània, e la creacion d’una etica Occitana per la polícia, e pas simplament per emplegar la lenga del país coma se demanda al Principat de Catalonha.