arcuèlh

dijous, de maig 24, 2012

Oblidar de votar pels elegits o las elegidas qu’oblídan de votar per l’occitan

Las legislativas son prèp d'èstre un copa-cap per saber per quí votar ; alara benlèu que la darrièra votacion sul tèma de la proteccion e lo desvolopament legal de l'occitan vos podrà ajudar ; se depanèt a l'aglomeracion de Tolosa. Aital las abstencions (vist sul document junt) son un indici d'ajuda a la votacion ; tot candidat per la legislativas 2012 aurà lo bon gost de vos demandar pas de votar per el a las legislativas ; en clar una absentcion a la votacion de l'aglomeracion de Tolosa val un abstencion a las legisltivas 2012 per tot candidat tolzan, non ? Pensi personalament a la Dòna Yvette Benayoun-Nakache, per exemple.

Un document clar explica que Yvette Benayoun-Natache a oblidat de votar per una mocion favorabla al sosten public de l’occitan, amerita una brava publicitat e una consequéncia pels eletors e electriças de la circonscripcion concernida, l’abstencion de votacion per Yvette Benayoun-Natache.

Votacion al conselh de Comunautat de Tolosa

Dins la lista cal notar : Dònas Damin e Combes, Mns Sellin, Keller, Carles, Cotelle, Guérin Philippe, Desclaux, Atsarias, Thibault, Lozano, De Faletans, Simon e M.Didier qu’a pas participat al vòt.

La demanda de votacion costava res, e l’occitan èra plan botat en valor positiva.

Donc tot vòt d’abstencion a una significacion clara, car s’abstenir es donar lo contrari de la decision, es donc un vòt politic qu’explicar que lo daissar morir en patz de la lenga occitana es la ‘bona via’.

Donc cal remarcar que se recebèm uèi contrapunt d’aquesta votacion (se serián enganats ?) uèi es plan perqué aquestes elegits que son representants del Grand Tolosa per cooptacion, e non elegit directament, son un dangièr per la lenga e la cultura qu’a fabricat lo país tolzan ; son dignes d’èstre elegits en país tolzan ? NON !

Per las legislativas, se presentan, alara es clar que cal oblidar de votar per els o elas, e per las eleccions venentas tanben cal oblidar de votar per els o elas.

Far viure una lenga