arcuèlh

divendres, de juny 08, 2012

Las legislativas francesas fabricas candidats de tot escantilh

manjam

Per aquel candidat, nos caldrà recuperar moneda installada pel sistèma republican francés per totas las candidatura de granda presentacion geografica, per aquel candidat la cosina es del tot, un tot politic segurament ; coma se la cosina èra la politica e se fasiá aital sense lenga e sense èime d’una nacion !

Quí podrà creire que la cosina modèrna de Niça es pas facha dels sabers ancians veïculats per la lenga de Niça, e abans l’annexion francesa de 1860, la lenga aquesta èra tot levat la lenga de París !

Aquel grope de ciutadans refusa d’entendre parlar de las ligasons entre lenga e cosina ; l coisina es donc per els universal coma la cultura francesa, e segur que devon pensar que la lenga francesa es parlada sul planèta per tot lo monde e alara comprènon pas perqué la cosina de Niça non fonciona pus per las jovas populacions.

Dins aquesta candidatura i a una fauta sancièra de reflexion sul tèma de la transmission, e quitament per çò que damora aprèp lo voide educatiu francés organizat pel sistèma politic francés. Dins aquesta candidatura i a una fauta sancièra de reflexion sul tèma de la vida de la societat de Niça e lo ròtle politic que los de Niça an abandonat a París, en 1860….

Aprèp aver destrusit la cultura culinària occitana, lo sistèma francés a pas capitat d’installar la lenga del ‘sant’ enemic d’oltra-mar, La Manche… Sul panèu podèm legir WELLCOME IN WALL-STREET, lo WALL es estat bifat.

gestion de fRANÇA d'Occitània