arcuèlh

diumenge, de desembre 04, 2016

fRança : lo nombre de foncionaris

La condicion de foncionari es una condicion ligada a un estatut fargat per la lei jacobina, la lei parisenca, una lei votada a París (e digun, e cap programa electoral per cambiar aquò). Puèi la dreita orléanista francesa pensa parier que lo poder liberal anglés, que l'Estat del foncionariat se dèu acabar, per n'acabar ambe los deficits d'Estat (deficit real, mas degut a una gestion centralizada e parisenca de l'Estat). 

A desfaut d'èstre candidat per 2017, François Hollande, l'esquèrra a la presidéncia, en viatge oficial, ataca donc : 

La premsa d'Estat, majoritariament de Paris, explica la frasa per respondre a las atacas sul nombre de foncionaris d'un François Fillon.

Lo camp del François Fillon explica sistematicament que l'ataca tòca lo nombre de foncionari de la decentralizacion. E pas simplament un còp, sistematicament los exemples son sortits de la decentralizacion...

Ni la dreita, ni l'esquèrra, ataca lo sobrenombre de foncionaris parisencs o de prefectura, sovent doble emplec ambe la decentralizacion, lo nombre de foncionaris de las prefecturas regionalas, o de la diplomacia francesa, nimai los foncionaris del sistèma centralizat francés, o lo foncionariat de las entrepresas d'Estat, ditas de service public (las grandas escòlas i trapan una sortida gloriosa, pels estudiants qu'an lo plega-esquina coma doctrina politica) ; sus aquel terrenh cap reforma son de preveire... París damora lo centre del monde de la pensada jacobina, aont los foncionaris son en general ineficaçes e en sobrenombre. E quand parli del sobrenombre de foncionaris parisencs son pas aqueles dels departaments de l'Iscla-de-France, que, paures (!), son en fauta de nombre sufisent !

Es que fau remembrar l'ineficacetat del sistèma administratiu centralizat francés ? Es que fau demostrar encara, que, malgrat totas las criticas, lo sistèma del foncionariat decentralizat es bravament mai eficaç que lo sistèma jacobin ?

Avèm donc un sistèma politic de l'esquèrra o de la dreita que sap donar una analisi sus basa d'una realitat faussa, o manipulada pel grand public, e jamai una mesa en causa del sistèma jacobin, ni dels sobresalaris que lo sistèma centralizat fòrça d'aver, o que lo sistèma politic se dona graciosament.

Veire lo bilhet précedent.

Lo jacobinisme es lo modèl reial, ancian regime, associat a d'eleccions centralizadas, e una partidocracia que pana la democracia al profièich d'una pichon nombre d'elegits sortits de las grandas e autoproclamadas « magnificas» escòlas de la republica (ENA, Sciences-Po, etc.).