arcuèlh

dijous, de gener 09, 2014

François Hollande visita Tolosa

Darrièr la critica sampitèrna de la dreita, me sembla çaquelà veire l’engatjament politic per reglar problèmas locals del president jacobin ; es un biais coma un autre de gerir lo territòri pel sistèma partidocrata francés, los militants, e los actors de faciada dels militants elegits (que son en cap manièra en accòrd ambe la realitat politica que cal en republica, que dintra pas d’oblidar donorejar dins cada frasa d’un discors) : èstre representant de totes e totas).

Per illustrar aquel bilhet : ai pas trapat melhor qu’aiçò : Tot càmbia levat las cauçaduras, cal cambiar la data, 2012 (per Nicolas Sarkozy) per 2014 (dins lo cas François Hollande).

aficha Canal   per la campanha 2012Corine Lepage dels Lòbis al Parlament

Es realament rasonable d’aver d’intervencions regularas d’un president –supausat representar totes los ciutadans (lo de dreita tanben), venir reglar problèmas de transmission del patrimòni electoral de mantunes socialistas o amics de Jean-Michel Baylet ? Per inocéncia, m’agradariá tanben de saber que lo vòt regular dels militants socialistas fosquèssen una realitat dins las accions dels elegits socialistas… Çò qu’es jamai respectat a Tolosa, sobretot quora los socialistas elegits fan çò que vòlon ambe l’ajuda de la casta parisenca. La visita de François Hollande es lara una necessitat politica ; lo sistèma bonapartista –le chef a toujours raison- es alara una necessitat modelica République française.

La question se pausa ; alara vesèm que la politica menada pels socialistas o/e PRG, es la meteissa que l’UMP-UDI, es de dire es la politica que l’administracion jacobina francesa pensa ; s’espèra encara qu’aquesta politica posquèsse pus èstre pensada a París, mas simplament e per rason fisica, per d’autres tipes de personals, en regions, en Occitània per exemple o en Bretanha.

Perqué la TVA deuriá èstre la mesma a París e en region occitana ? En region Miègdia-Pirinèus e a Tolosa ? Se pausa clarament aquò tanben pels salaris minimals, al moment que lo salari minimal germanic o serà per region ? Perqué l’ineficacetat parisenca de gerir l’economia de l’Estat es pas remplaçada per una eficacetat regionala ? Perqué l’arrogrança regionalista e expansionista parisenca dins la boca d’un Michel Sapin es pas remplaçada per las responsabilitats politicas de proximitat de ministre dels govèrns regionals (de crear dins una politica de decentralizacion encara esperada, La ministre Lebranchu se passeja en França, mas vesèm pas de lei arribar, seriosament per las regions e non pas pel plaser dels barons socialistas locals) ?

TVA Hollandesa PSf mentís sempre

Ai jà agut de publicar sobre aqueste blòg aiçò (document en seguida) ; la TVA es l’impòst de l’Estat centralista pertot en Euròpa, mas sabèm se la gestion republicana e jacobina de l’argent public de l’Estat es bona ? Vesèm la resulta sul document en seguida (publicat pels amics socialistas de la CFDT) ; es la baissa de la creacion d’emplec pertot al territòri, levat ont i a agut fòrta creacion d’entrepresas en Provença e ont i a un investiment europèu en desvolopament economic fòrt (Guiana dita francesa).

TVA Estat francésDestruccion d'emplec en França 2013

La question se pausa, se al delai de la patz de 1914, Jean Jaurès podriá pas èstre legit pels socialisats locals per aver una politica per l’occitan, per aver una politica coërenta en Occitània, e pas simplament a Marselha, aglomeracion per far plaser a la clientèla e ganhar eleccions ? Document en seguida editat pel Conselh Regional de Miègdia-Pirinèus.

Image (4)

M’agradariá legit la literatura sus Jean Jaurès sense saber lo passat politica e tota l’accion recenta dins l’universitat dels redactors … Es bravament complicat de far fisença a un tèxte quand se sap que l’accion politica del redactor es elonhada del bisounoursland descrivut aquí.

En catalan, se parla de Botifler per determinar aquestes tipes de personatges, mantunes socialistas ; per me, sabi pas que trapar coma qualificatiu : son republicans de faussa tenguda, perqué son arribats al poder, sabi pas se podèm importar lo concepte, es presomptuós del pòble occitan per saber emplegar lo concepte. Son tot, totes aquestes socialistas, levat descendents d’un Jean Jaurès que se ne vòlon lo rebat.

Apondon mondin de darrièra minuta, twitter ajuda fòrça :

Tolosa Occitània sotmetuda François Hommande en visita

-°-

poesia de Joan-Carles