arcuèlh

dilluns, de gener 27, 2014

L’extrèma-dreita aviá Vidal-Quadras coma vice-pdt del PE

O cal recordar, es un vièlh militant del PP que se descrobrís ara, afinitat ambe un partit de dreita, o veire d’extrèma-dreita espanhòla, Vox ; es simplament una confirmacion que l’independéncia de la Catalonha aurà consequéncias evidentas dedins l’Estat espanhòl que damorarà ; l’extremisme de dreita tornarà, e assegura una realitat Catalonha es per la patz e la democracia sul modèl europèu, plan elonhat d’una vice-pdença del Parlament Europèu (PE), mas prèp dels pòbles europèus.

Tot es explicat dins l’article que podètz trapar aquí.

La rason principala es la «sotmission de las autoritats europèas» aprèp las demandas democraticas de las «nacions fanaticas» bascas e catalanas. 1 / la demanda de las populacion catalan es democratica, e fonciona en patz, 2 / aprèp las decisions europèas, la patz es tornada en Euskadi – aiçò es la realitat politica que Vox-PP non li agrada.

sísi Vidal Quadras

La premsa espanhòla explica que l’eurodeputat, seleccionat pel Parlament Europèu per èstre vice-president en 2014, s’es aprosmat dels militars del Partido Popular … aqueles qu’an demandat una intervencion militara a Barcelona, o que son venguts amenaçar la nacion catalana aquel dissabte passat.

Per donar una idèa de qu’es la patz dins lo projecte europèu, vos conselhi de gaitar lo programa d’ARTE-TV de dimenge passat. Jean-Marc Ferry explica l’importança de la patz dins lo projecte europèu.

Donc podèm considerar, a la vista de las intervencions multiplas catalanas per avertir lo Parlament Europèu del risc d’aver un fascista al cap del Parlament Europèu (intervencion populara, CiU, ERC, etc.), simbòl de patz e de democracia per l’Euròpa, que lo sénher deputat e vice-president Vidal Quadras es estat acceptat per una majoritat PSE-PPE per èstre vice-president del Parlament dels Europèus …. un real pòst-franquista al Parlament Europèu, jà. Nos podèm questionar sobre la páur que nos vòlon far aver per la votacion venenta, per explicar que lo populisme arribariá al Parlament Europèu ; i es estat jà vice-president !!!

Comprenèm melhor la version europèa que pòrta lo Parlament Europèu… Es la fauta de quí ? Segurament pas de lo qu’escriu aquestas linhas, mas puslèu dels deputats qu’an costejat lo personatge e que li an donat una valor politica.

De quina manièra l’Union Europèa finança l’armada espanhòla ?

Vox Partit d'extrèma-dreitaVox Partit d'extrèma-dreita 2Vidal Quadras Vilaweb

Vidal Quadras confirma que Ciutadanos es pas luènh ideologicament de Vox, partit d'extrèma-dreita. Li cal far fisença, non ? La frasa se plaça al moment de preveire las eleccions europèas en Catalonha.

Vidal Quadras Vox extremisme

-°-

Una convidacion que lo novèl militant del partit extremista Vox, lo guerrièr e militarista Vidal Quadras, i serà pas, ni cap membre del PP de València o dels Balears, perqué son concernits ; e malgrat tot i aurà membres del PPE que son pas espanhòls :

Discriminacion del catalan

-°-

Revòlta del pòble d’Ucraïna per la democracia, pica sul ligam per veire lo directe.

Revòlta en Ucraïna