arcuèlh

dimarts, de setembre 12, 2017

Independéncia de la television francesa

1 / lo rei en visita a Tolosa, perdon lo president dels « republicans » e regionalistas d'expansion parisenca en visita dins las colonias d'oltra-Edge.

Totes los mèdias franceses an reportatge sul « bain de foule » d'Emmanuel Macron, totes non, levat un vilatge pichonet del descodaire dels mèdias als òrdre parisencs en visita a Tolosa. Sembla que la manipulacion televisuala francesa sapiguèsse pas çò qu'es un banh dins la populacion ; alara qu'es simplàs : fau veire Carles Puigemont a la Diada 2017, es lo president de la Generalitat de Catalonha !

2 / E coma los jornalistas franceses se díson « independents » fau evidentament ensenhar als ciutadans de l'Estat de la manipulacion informativa quicòm ; ÇÒ QUE FRANÇA LI AGRADA PAS DE VEIRE, una manifestacion grandassa e d'independentista. Alara i a imatge aquelà  que fau donar :


 L'autor de la vídeo explica :    El vídeo parla per si sol...
 Non fau apondre quicòm ; sí, o farèm totum !

E coma soi gente e informat sul terrenh, lo 11 de setembre ai pas esparat la visita del rei-president dels republicans regionalistas parisencs en província, èri a Barcelona per veire sus plaça, e vos donarai al maitin de dimècres la meuna situacion geografica dins la manifestacion ; soi passat en portada de la premsa catalana.

E sus aquel quite blòg INFORMAT sul terrenh vos donarai enfin lo punt de viste independent de la manifestacion de l'interior, còsta las gents, còsta lo pacifisme e la simpatica vision independentista d'un pòble de democratas.

L'antidomocracia ES MADRID. Es un rei qu'arriba per manifestar a Barcelona, alara qu'o far pas a Madrid, i a de la foscor dins aquò ; i a un MariaNONO Rajoy qu'es un piège governant d'un Estat centralista ; i a tanben mèdias espanhòl que son tanben agéncia de promocion del poder en plaça, a Madrid o Paris. etc.