arcuèlh

divendres, de setembre 15, 2017

C'est Légal = c'est jacobin, es collabò amb Co !

Los pòbles de fRança se fan regularament panar la moneda de totes pel grand benefici de mantunes. Dos exemples en çò de Les Républicains.

1 / Wauquiez lo liberal (economic pas brica per la societat, aquí es ultra-catolic modèl Lyon) mas pas ambe las institucions jacobinas, aquí las emplega al seu grand benefici. Lo Conseil d'État es un pauc coma lo TC en Espanha, es la legitimizacion de la casta enganadoira republicana en fRança.

2 / Moudenc, aprèp aver participat al cumul dels mandats per els, e als cumuls de pòstes (secretariat de deputat, aglomeracion de Tolosa) de trabalh per sa femna, emplega l'argent dels Tolzans per engraissar los projectes parisencs, una granda costuma dels collaborators al jacobinisme en Occitània : se fau remembrar la LGV de Tours a Bordèu per facilitat los transpòrts dels Parisencs cap « à la province » 

Cada desplaçament d'aqueles dos, Les Républicains, sembla a una fièra de mans per ajudar al sistèma de se perségre.

De mai, coma tota l'activitat locala s'i nèga las ajudas publicas, se lo mèstre-capolièr es pas saludat al seu passatge suls embancs fieirals (l'egò dels tiruferaris de la democracia se paga en sarramanetas), senon la paur s'installa dedins los caps dels menaires de projectes associatius, o comercials per la vila de Tolosa, coma per la region de Lyon.

Lo jacobinisme mata la fiscalitat de tots pel privilègi de mantunes, amai fau saludar los arganhòls «republicans jacobins » coma autre còps los reis. E la populacion bada a las televisions d'Estat que los jornalistas i son incapables de portar la mendra critica sul sistèma.