arcuèlh

dissabte, de setembre 23, 2017

Catalonha : perqué ? Las rasons economicas en vídeo, essencialas

Es non pas simplament una acarament entre Espanha e Catalonha, es un acarament de dos sistèmas economics : 1 / Espanha, la renda del mercat-Estat-nacion imperialista espanhòl (los jacobins an La défense), contra lo punt 2 / Catalonha, la vision economica de las PME-TPE sul mercat mondial (Occitània a res d'aiçò!).


Sèm al delai de l'acarament dels conceptes de democracia d'Estat (violent e repressiva coma sempre)  contra democracia parlamentària catalana ( representant de vertat del pòble dels ciutadans catalans).

Car es plan un pòble que vòl pus èstre al servici de la corrupcion d'Espanha, materializada pels govèrns PP, qu'an recebut sosten del PSOE, e de Ciudadanos.

Mas frena pas d'aver de l'umor en Catalonha e Espanha.
E segur Catalans e Occitans del Principat de Catalonha faràn clar la revolucion tranquilla que fautava a l'espaci occitano-catalan, ambe ginofladas.

Mas fau èstre a Vielha per defendre la democracia parlamentària catalana. Aran es donc concernit grandament, per servar l'estatut e o poder grandir. Ara es l'ora perls OCCITANS de bolegar per la democracia en Occitània (Aran e mai luènh Euròpa).