arcuèlh

divendres, de setembre 29, 2017

L'umor catalan m'agrada

Quand MarianoNONONO Rajoy es emplegat per la promocion de Catalunya, aiçò es tipicament un exemple de mau compreneson entre lo Partido Popular, Mariano Rajoy, e la causa que comprenon los catalans quand el parla a Catalonha.... L'umor catalan aplica la règla del ridicul. Fintatz aquò, es particularament plan montat, e quina bona idèa ! 

Origina de la vídeo

L'umor catalan es tanben una causa que notèm, mas pas aquí (document vídeo junt), alara dona a pensar sul modèl catalan de societat, un modèl que ni lo PSoE, ni Ciudadanos, ni Partido Popular an comprès un dia de la vida d'aqueles partits centralistas e/o regionalistas d'expansion madrilenca, totes liberals e que vívon aisits de la renda sul mercat-Estat-nacion espanhòl, Olé !

Un modèl que serà complicat d'entendre a Paris, ambe la manipulacion jacobina de las informacions, tractament, semantica, mudesa, orientacion, compassion, etc. Tot que potinga Occitània per se calar.« Me gusta Cataluña » dixit Mariano Rajoy, e lor manda la polícia militara del pòst-franquisme ; li gosta per la moneda que li baila per desgalhar a Madrid!
Lo pòble catalan en quinze jorns a provat qu'ameritava una independéncia e la regularizacion internacionala aviat, sense moment de buf per Espanha, la trista.