arcuèlh

dimecres, de juny 08, 2016

Lo fótbol UEFA-FIFA es una calamitat publica

Quand vesi lo personal politic jogar ambe l'Euro2016, per engolir l'argent public e ajudar a la defiscalizacion tip Panamà Papers, ai plan entendut que la màfia UEFA es un bon lobiïsta... A Bordèu Alain Juppé aurà aital endeutat sa comuna per la paga de l'organizacion dins sa vila, mas pas ambe son argent personal, ambe l'argent de totes. Pròva aital qu'es lo piège de gestionari del ben comun, la fiscalitat, l'argent de tot pel ben comun.
A Tolosa aurà autrejat dreit d'installacion d'un estanguet sense respectar la famosa lei republicana que los nacionalistas a la comuna son prompt de sortir per refusar una politica clara per l'occitan.
E a Tolosa, lo ben public, l'arquitectura publica serà onorejada de ... la mèrda aquela :
Se parla de susvelhença contra los atemptats per ancians ficats per la DGSI ! Sèm segur que las fan zòna van pas destrusir lo pauc de natura qu'avèm en vila ? Anèm acabar d'èstre content qu'i aguèsse un atemptat contra l'Euro2016 !!!
UEFA es la màfia que passeja gloriosament la bandièra francesa, es la bandièra francesa ; picatz aquí per aver la lista de las truandissas ligadas a Euro2016.
 Donc es clar : 
 E la difusion dels partits de fótbol es autrejat a una television araba, en monopòl de difusion en lenga francesa ! Dins lo cortègi d'inauguracion de la màfiafestivitat vòli donc apondre en espanhòl : 

Lo fótbol UEFA-FIFA es una calamitat publica, piège que las inondacions dins la santa capitala, pròva l'incompeténcia del personal politic per la gestion publica de l'argent.

E al meteis temps qu'escriviá lo bilhet aquel, l'elegit ecologista Antoine Maurice escriviá sus FB, que l'afar èra jà pistada pels elegits ecologistas ; vertat es que los socialistas aurián tanben près lo meteis camin nacionalista e mafiós que l'organizacion UEFA-FIFA a Tolosa e pertot en Occitània.

 E donc per clavar lo bilhet :
_°_
 Lo ligam es aquí. Autra calamitat publica, lo sistèma politic jacobin lor a autrejat privilègis : non pas pagar los impòsts : dons faràn la fèsta a nòstra sentat (maissanta donc) a totes/as !
Lo ligam es aquí.