arcuèlh

divendres, de juny 17, 2016

Repausa en patz, Jo Cox

Matar una persona en campanha electorala remembra los tempses fosques de las accions del NS-Partei abans l'arribada al poder e la destruccion de la republica de Weimar. Aprèp se caçarà la diversitat dels partits politics.

Es estada matada per un òme de 77 ans ... donc un òme que coneguèt las tropas anglesas qu'an conegut l'aprèp-guèrra e las tropas extremistas pro-NS-Partei en Anglatèrra.

Donc es una salutacion de dòl que vos mandi ambe aquel bilhet ; la deprima europèa puja :

La sola novèla positiva es que se la folia anglesa dels UKIP's e separatistas del partit conservator puja, l'Escòcia que vòta per REMAIN IN EU, damorar dins l'Union Europèa, serà naturalament expulsada pels Angleses del LEAVE EU, daissar l'Union Europèa.

Mas fau dire tanben que la preséncia del poder politic anglés dedins l'Union Europèa es estat un element lo mai nocible per la democracia sul continent (benlèu democratic in London), continent que cercava la patz entre los nacionals-extremismes de tot lo continent, alara que los poders politics angleses an sempre ajudat aqueles separatismes nacioanlistas d'afrontaments europèus.

Aquela campanha reberta un avuglament de las tecnocracias de l'Union Europèa que en actes de trenta annadas an provat l'incompeténcia per avançar, mas una ajuda clara dels Estats que i veson una clara concurréncia.

Soi pro-Europèu, per un Brexit clar e definitiu, l'independéncia d'Escòcia, País de Gallas e Irlanda del nòrd, e per un cambiament radical de la fita de l'Union Europèa. Tot aquò assolit, l'Union Europèa podrà foncionar. 

_°_