arcuèlh

dijous, de juliol 18, 2013

Argent public per l’occitan, per Agen…

40.000 € es la soma maximala que lo clientelisme socialista donarà a l’occitan cada annada, en Òlt-e-Garona, e «anirà pas mai luènh» Sénher Calmette l’amic socialista de Montflanquin ; es normal, per quicòm qu’es considerat coma un suplement d’amna, non val mai que 40.000 € per an !

Lo budget total del departament pichon aquel, es de 412,7 M€, 317,6 M€ pel foncionament e 95,1 M€ per l’investiment. Es lo mai pichon departament d’Aquitània. mas la soma per l’occitan es semblanta en Gironda, lo mai grand en populacion ! Non o cal dire los departaments occitans se trúfan de la lenga occitana, punt.

E aqueste maitin sus lo site Internet de La Dépêche du Midi, se podiá veire aquesta publicitat :

Publicitat del Conselh General

I a sempre prioritat pels amics als Parti Socialiste d’Agen … Se podrà aisidament comprendre, ara perqué a Vilanuèva d’Òlt se vòta FN !

Cal recordar que l’occitan es pas un suplement d’amna, nimai una publicitat pel poder clientalista socialista, mas es un patrimòni universal del departament agenés, una lenga en dangièr de mòrt. Soi segur que, s’èra una catedrala, los socialistas e lo PRG i botarián 4 M€ !

Donc, ensenhar l’occitan val pas mai de 40.000 € pels socialistas d’Òlt-e-Garona.

Se cal pausar la question : perqué l’occitan es considerat coma un suplement d’amna pels socialista d’Òlt-e-Garona ?

Los Bascos an responduit per una aucupacion de sièti del partit politic, los vinhairons d’Aude per una explosiu de la botiga socialista. I a simptòmas que me fan pensar que la crisi pels socialistas al poder es pas acabada.