arcuèlh

dimecres, de juliol 03, 2013

V. Feltesse argumenta per aver la LGV

Es incredible de veire de quina manièra s’argumenta per ajudar los lòbi d’aver un mercat de destruccion de las tèrras agricòlas. Anuèch es Vincent Feltesse qu’esplica als patrons expansionistas parisencs que la LGV es indispensabla cap a Endaia-Hendaye, perqué « la peninsula –iberica- un territòri d’avenir»

Vincent Feltesse péninsule ibérique

Alara per argumentar melhor vaquí dos elements de la non sapiença bordalesa a prepaus dels problèmas economics prigonds de l’Estat espanhòl en mans PSOE-PP, perqué la color politica cambiarà res per l’avenidor !

problèma espanhòl

o aquesta :

desemplec en EspanhaEspanha de la misèria

Es evident que s’an emplecs en Alemanha voldràn tornar un còp l’an a Madrid o Barcelona ; mas aquò fabrica un mercat per un client qu’aurà pauc d’argent per viatjar mai car que los autres sistèmas de transpòrts (veitura e avions) ?

Vincent Feltesse s’auriá degut calar sul tèma, o puslèu explicar perqué la linha de tren entre Merinhac e Blanhac, puèi Marselha e Niça es pas gaire en foncion ambe un investiment bravament mens car que la LGV cap al trauc del monde jacobin francés, e trauc logistic europèu.

C’est pas beau de mentir à vos amis parisiens !… Las realitats occitanas son talas que son pauc conegudas dels Parisencs, es la fauta del sistèma politic en plaça.

espanha actuala

Xavier Bosch

-°-

Mas ambe una question avèm pas de responsa :

Causida urbanistica de Bordèu fan la destruccion

Sabèm ara que las causidas urbanisticas de Bordèu son degudas a l’installacion d’aquestas linhas de tren vision parisenca, e non pas a las necessitats de Bordèu : «Bordeaux Euratlantique que prevei l’installacion de prèp de 800 ha e una novèla centralitat de l’aglomeracion» ; es plan la dinamica de Bordèu qu’es en enjòc, pagat en partida per Tolosa, e sobre l’esquina, çò qu’es mai grèu, de las tèrras agricòlas de Val de Garona. Es talament clar que Merinhac l’aeropòrt es quitament sempre elonhat del subjecte logistic aquel, coma Blanhac.