arcuèlh

dilluns, de setembre 05, 2011

Quand PCF-FdG nos engana, es un acte de nacionalisme.

Ai recebut un document en dobla pagina, dins lo mercat de Sant Albin aquel dimenge. M’a donat la confirmacion de ma colèra d’esquèrra… A l’esquèrra del rei ! Car la nocion d’esquèrra es una situacion en foncion del rei. Uèi dins çò d’esquèrra francesa vesi sonque conservatisme del sistèma d’expansionisme parisenc. Es un grand conservatisme assumit. L’esquèrra FdG-PCF li agrada la teocracia republicana, la vòl servar per la gestion d’Occitània. E donc primièr cal servar son sistèma de reproduccion.

Lo primièr costat. Quí serà contra ? Mas quí criticarà tanben lo sistèma "Éducation Nationale" en plaça, un sistèma qu'engana lo pòble ? Quí ? Sense parlar del non-ensenhament de l'occitan, mai luènh dins lo sistèma, es un sistèma impossible d'adaptar, es una pèrda de temps per tot pòble, sotmetut o pas, es un sistèma que fabricarà sistematicament l'illetrisme, fabrica de generacions de sense emplec, diplòmas donats a quí politicament passa, etc. e formacion sense cap de sortida.

Image (4)

Segond document fàcia B : "Journée d'action nationale", mas de quina nacion se parla ? Senon aquela qu'engana lo pòble occitan dempuèi Ernest Renan e Maurici Barrès, la referéncia del Alain Juppé. Non, ièu soi pas per aquel sistèma d'educacion pel pòble occitan. Es una jornada d'accion antinacionala, anti-Occitània. La confusion entre la ciutadanetat e la nacionalitat es una especialitat del nacionalisme d'expansion parisenca. Per d’ensenhant es superba, sábon pas la diferéncia entre lo juridic e l’antropologic… Benlèu i fauta corses de civisme que cal donar en urgéncia ?

E es çaquelà estupefiant de veire la fauta de saber en sciéncias politicas d’aquel personal politic ligat a l’ensenhament en fRANÇA !

Image (3)

Cal èstre clar, aiçò es pas ma jornada d’accion, es pas ma nacion que batesta per la dignitat ; es una nacion expansionista que contunha a escanar Occitània. Perqué me batre per aiçò ? Non pietat ! Damoram a l’ostal !!Car per aiçò val pas lo còp.

Lo PCF-FdG, en l’abséncia de projectes politics e economics per Occitània, nos prepausa la blablà del nacional-expansionisme francés, coma sempre e dempuèi 1945, senon dempuèi la creacion d’un movement d’esquèrra en fRANÇA ; lo nacionalisme d’expansion parisenca es un acte clar dempuèi l’existéncia de fRANÇA revolucionària de 1792. Escriure aiçò aquò vòl pas dire que lo sistèma d’abans 1789, èra pas de cambiar, s'í que l’èra, mas lo cambiament es estat manipulat.

Quin avenir per Occitània de seguir aqueles militants nacionalista franceses ? Bric!