arcuèlh

dimarts, de juliol 25, 2017

GM&S en Lemosin, l'entrepresa afica Occitània

I a pauc d'usina automòbila en Occitània, Blancahòrt e Rodés son una excepcion. Aital la causida d'abandonar lo diesel tocarà aquela de Rodés, usina Bosch del Roergue (recentrament visitada per Carole Delga, presidenta de la region Occitània abans de passar dins la fèsta occitana de Rodés). Es que fau gardar lo diesel e sa pollucion per salvar una usina en Roergue [Occitània] ?

La causa es mens coneguda mas pichonetas usinas de Lemosin an tanben de patir de la baissa dels revenguts de l'industria automòbila, de la filiara en desvalada , siam en Lemosin. Aital l'usina GM&S (unica usina del nòrd del Lemosin, Creusa) es actualament a la batalha ambe Renault e Peugeot-Citroën per gardar lo nivèl de produccion e servar l'emplec.

Ai pas legit un article dins la premsa d'Occitània ; lo Lemosin es clarament abandonat ; ai pas legit una linha de comunicat d'extremista d'esquèrra occitana (dins la tradicion del Volèm Viure al País), ni tanpauc del PNO o del POC sul tèma ; devon pas aver militants en Lemosin...

E çaquelà aqueste maitin, dins un piulet de Bleu Limousin la ràdio francesa de Lemosin, ai poscut veire aquel puilet : 


Los quessòts CIRL an un bèl avantage son clars ... nòta l'identitat territoriala del locutor, es un messatge mandat per Occitània : pas sonque los professors d'occitan per parlar del país d'Occitània !

Avèm aquí un fòto que crida a la solidaritat d'Occitània.