arcuèlh

dimecres, d’abril 27, 2011

Tolosa es vila occitana

Malgrat l’imposicion de la pensada francesa, l’occitan puja pauc a pauc dins son emplec dins la ciutat de Tolosa.

Aprèp lo mètro e las placas de carrièra, la creacion de l’Ostal d’Occitània… avèm doás exposicions en vila e en doás lengas.

Vista de Tolosa

Uèi es tanben la debuta de la campanha de l’annada occitana 2011 per Tolosa. La campanha per l’occitan s’acabarà a la davala per un collòqui sul tèma de la lenga occitana. Mas cal notar sobretot divendres 6 de mai, “cerqui la vertat'” un encontre politic «Aux Abattoirs», centre cultural d’art modèrna de Tolosa, 15h00.

Aficha Ben Tolosa primtemps 2011

Es vertat que los primièrs 400 signataris (en 20 jorns dins 20 botigas de la vila, sense cap publicitat) de la primièra peticion pel mètro en occitan, èran pas conscients que quicòm anava cambiar aprèp … E ne soi bravament content.

Uèi Ben Vautier es pertot dins los afichatges publicitaris de la vila, e las camisetas o quessòts (en pensar a la paritat edr!) dins la botiga de Comando Sudista a Tolosa, carrièr del potz verd... Anatz-i, n’i aurà pas per totes e totas…

Comando Sudista (2)

Las frasas de Ben (Vautier) son estadas botadas sobre las camisetas de Comando Sudista, una partida de las vendas serà portada a Calandreta pel desvolopament d’aquestas escòlas.

Me sembla que l’iniciativa comerciala es de sosténer, grandament, patrioticament (n’i a que van pas èstre content del qualificatiu, mas assumi).

-°-

exposicion d emarç 2011 als Augustins

Exposicion sobre l’istòria tolzana que cal anar veire al meteis temps que l’exposicion fotografica Georges Ancely (1847-1919) al musèu Paul Dupuy del 24 de febrièr al 30 d’agost de 2011.

Soi jamai estat tant content de plaçar tot aiçò sobre lo meteis bilhet.

ÒC, TOLOSA, TOLOSA te mandi aquestas flors d’Agenés, car zo amerita de plan en 2011, mas te caldrà far melhor en 2012, puèi encara e encara per las annadas venentas…

IMG00432-20110408-1904