arcuèlh

divendres, d’abril 22, 2011

Michel Vauzelle se dèu tanben donar l’exemple.

Es estat elegit per nos representar, pas per èstre en sampitèrna campanha electorala…

Bon partent de la volontat de far ganhar l'esquèrra, perqué pas, mas totas las condicions, quitament las pus foscas ?

Las eleccions ajúdan per causir un(es/as) candidat(s/as), aquel(a) candidat(a) aurà lo poder de governar, pas d'emplegar las aisinas del poder per aver un punt de viste electoral, d'estratègias electoralas ?

Quora i a una eleccion, es plan un representant qu'elegissèm. Quora es devengut president del Conselh Regional de PACA (coma díson los Franceses) es lo representant de totes e totas. Alara perqué emplegar los mejans de totes e totas per donar una estratègia politica, partesana, sobre una campanha electorala en 2012 ?

Comunicat Michel Vauzelle la gauche en 2012

Lo president d’un Conselh Regional a dreit d’aver un punt de vista politic sobre los afars de la region, perqué nos representa, mas quora es una estrègia politica qu’es escrich sobre un comunicat ambe l’encap del Conselh Regional, i a quicòm que truca.

Es pas aital que las bonas manièras arribaràn en politica franchimanda ... sobretot quora se mescla lo mandat electiu e los instuments (devenguts gratuïts) del poder.

Es aital donar d'arguments al FN e la dreita.

I a grandament mestièr d'una reforma de las institucions, totas las institucions, quitament lo ròtle dels elegits.

I a mestièr de Constitucion regionala adaptada a cada regions occitanas, per reformar la decentralizacion e passar a un poder legal regional, ambe la seuna assemblèa de decisions o actes politics, e un grope de contra-ròtle qu’i dèu aver tota la societat civila.