arcuèlh

dissabte, de març 24, 2007

Identité Nationale : un débat ou une vieille idéologie ?

Ça y est !

Nicolas Sarkozy ou Ségolène Royal :

même combat, la famEuse identité nationale !

La candidata Ségolène Royal es de mai en mai encROYAbLe, e lo françosishen sozialism avança.

Aquí i sem, Nicolas Sarkozy o Ségolène Royal mesma combat : l’identité nationale (ndg : francesa ben segur, la pura, la bèla que assimila totes los franceses en pur FRANÇAIS ( d'aquestes que párlan francés a l'interior de las frontières naturelles), o d’aquestes militars que demandèran al sordat de tirar sul pòble occitan en 1907 en Lengadòc , e los sordats refusèran de tirar, Jules Ferry aviá perdut, per astre).

Quand i aviá un poder de vertat en Normandia, que la corona anglesa èra peitavina, es lo curat Cochon que a cremat la nacionalista o futura ideològua o futur mite del nacional-imperialisme francés, que a cremat una femna que se cresiá la darrièra immaculada del reialme capecian.

Cochon l’a cremada : quina bona astrada !

Jo, ai après que Na Ségolène Royal corseja, e cortejava los bons vòts dels franceses, corseja En Nicolaïescu Sarkocescu Ier sul tèma de la conariá la mai bèla a prepaus de l’Identité Nationale [la francesa ben segur], pas la carta d’identitat, non non, nimai l'europèa. Aquel(a) filh(a) de militar, per descendéncia costumièra francesa, e de l'èst del territòri parisenc coma Ernest Renan lo traïdor de la Révolution fédéraliste francesa de 1789 (que s'acabèt en debuta de 1790), nos vòl far crompar una bandièra françAIse per fogal, la dreita a re-indrotusit l’hymne anti-démocratique La Marseillaise dins las escòlas. Sem al nivèl dels arguments del franquisme.

Nicolaïescu Sarkocescu Ier, el, basava l'Identité Nationale dins lo seu recent discors de Caen sul massacre etnic dels catars, e mantunas autras traïsions diplomaticas francesas.

Ai demandat a un amic socialista de me ne mandar un centenar de bandièras de la seuna democracia, per poder preparar la venguda a Tolosa de SégolHaine, per los cremar ensemble.

Car la nazional-sozialista SégolHaine a mestièr d’aver un simbòl dels federators, aital es l’imne de Haine que es la Marseillaise.

Sega segòlHaine !

«Aux Armes citoyens armez vos bataillons», aqueste hymne français es anti-europèu al possible, en paraula e dins lo contèxte del temps, mas tanben dins la boca de totes que zo cántan en França, dins aqueste Estat a las frontièras naturalas tant elasticas e colonialistas.

Aux Armes Maréchal SégolHaine,

Armez vos bataillons nazional-sozialists !

Se i a pas Francés Vairon al segond torn, vos disi clarament entre Maréchal SégolHaine Royal e Nicolaïescu Sarkocescu Ier, anirai a la pesca, o alara caldrà me pagar per anar votar (cal ben assumir lo clientelisme d'aquestes partits installats : UMPf & PSf).

Segond torn

Maréchal SégolHaine Royal

vs

Nicolaïescu Sarkocescu Ier

=

Pesca per jo.

Los mèdias dominents de la debuta de l'annada nos prepausávan donc un segond torn entre un(e) militar(a) per eireditat classica francesa e un ongarés d'importacion comerciala !!!

La fision n'es Napoleone Buonaparte, lo traduïdor de la republica còrsa, la primièr republica liura del continent que la conjugason del comèrçe territorial dels genovesses e de l'armada francesa a matat. E sabètz que las lescas de fision son pas bonas per la sentat, principalament per la sentat democratica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Unknown ha dit...

Cornelius Castoriadis, La cité et la loi, Seuil.