arcuèlh

dimecres, de febrer 15, 2017

Tolosa : la dròga es lo costat privat de la dimenjada

Dins una societat de l'ignorança, l'activitat de l'illegal moralista es amagada, e la carga de la polícia (que fins finala i podrà jamai arribar qu'en causir lo public que deurà suportar lo castig, los paures) ; aital la distribucion tolzana de podra blanca, de la droga, se farà viva cada divendres de ser a partir de 20h a Tolosa ; la populacion que fabrica la ditribucion es de totas las versions etnicas ; pas sonque los beurs de banlega, coma o vòl far creire la polícia, o los gendarmes qu'an abandonat de susvelhar los trafics de drògas en monde rural occitan (son talament monbroses!), e las casernas talament elonhadas dels luòcs de trafics. Dins una societat moralista francesa (modèl santetat catolica) que refusa d'i pensar, la legalizacion de la dròga blanca seriá una solucion.


Dins la populacion politica la dròga es tanben lo tabó ; n'en vòlon pas entendre parlar que devath la vision policiària. Puèi la classa politica pensa que lo sistèma orwell de susvelhença de la populacion cambiarà l'afar ; nos fau rire ? (o legit lo bilhet sul tèma de la susvelhença lançat per la municipalitat Orwell de Tolosa, Les Républicains-UDI-MoDem).

Per la premsa es un pauc parier, son sempre legitimistas e l'accion d'informacion sul tèma es nulla : mas quí los frenan ?

Per las classas universitàrias, lo tabó es similar a la casta borgesa que refusa de veire qu'es ela la basa del mercat tolzan.

Dins l'Estat espanhòl la dròga se podrà produsir de manièra privada, causa que fabrica una migracion tolzana regulara cap a Barcelona (per los qu'an lo mens d'imaginacion), Girona (soi estat shiulat un jorn que prenguèri lo bus per anar a Barcelona, en francés per un Marrocan, vendiá de la blanca), Figueres, Tarragona o Zaragossa, Bilbo, Donostia, Huesca, Lhèida, etc. Lo Marròc, grand productor d'agrumas, es lo principal productor per Occitània de la dròga blanca, e travèrsa Espanha ... (sembla tranquillament dinca la frontièra franco-espanhòla del tractat dels Pirinèus).

Dins l'Esta francés, l'illegalitat de la produccion, de la consomacion e de la distribucion de dròga aumenta l'activitat de la polícia, encombra la justícia, un encombrament clar en moment que benlèu i auriá d'autres problèmas de tractar ; e los incidents de societat, crimis de tot escamtilh, enboca los burèus de la polícia, e que aital fauta de mejan e agrementa lo programa de l'extrèma-dreita francesa en demandar mai de mejan.

E parli pas de las criminala consequéncias dins los Estats elonhats, e basicament luòc de produccion a mendre còst, e grands problèmas logistics que fabrícan una màfia coma las màfias istoricas qu'avèm agut a Marselha pendent tot lo XIXen sègle.

Dinca ont s'arrestarà l'ipocrisia sul tèma ?

Dins mantunes Etats nòrd-americans, la ditribucion e produccion de dròga blanca es oficiala e taxada, e emplena las resorgas dels Estats. I a d'autras solucions europèas sul tèma...