arcuèlh

dimarts, de novembre 04, 2014

“Al poder los socialistas son dangieroses”

Es la conclusion que mon paire a tengut pendent d’annadas e d’annadas al cap. Es la resulta d’una constatacion de l’aprèp guèrra que se passejava dins lo cap del monde païsan de l’aprèp guèrra, lo monde qu’es estat far la guèrra en nom del nacionalisme francés per una frontièra de l’imaginari nacionalista francés, e al meteis moment votavan los plens poders a Pétain. Es la resulta politica que lo Général de Gaule portava, el en partent en Anglatèrra. Mas èra pas lo camp de la familha agenesa que ne soi afilhat.

Franco, lo meu grand paire o disiá sempre, el qu’a viscut Dunkirk, lo tren militar cap a las usinas alemandas, puèi la primièra e darrièra permission, alara al resisténcia, lo transpòrt de las idèas e de las populacions, mai de las armas… dins la resisténcia. Puèi Franc refusa de recebre en 1947, la medalha de resistent en public, car «lo prefecte li portava», jà los prefecte èran etiquetats per el.

Cal pas oblidar tanpauc que la guèrra d’Argèria, abans 1962, èra jà decidada pels futurs socialistas de las annadas 1981 al poder tornamai. e i son installats abans 1962, per aver paur dels comunistas e dels gaulistas. Car la politica en França se fabrica ambe las paurs politicas. Lo problèma es França, e lo sistèma dels partits, lo gaulista comprès.

1970, lo meu paire a vist arribar los prefectes, o la prefectorala, en companhiá de la Chambre d’Agriculture ambe los «amics» païsans de la FDSEA dins la cors de la bòrda, per aquela famosa politica d’irrigacion que deviá «salvar l’agricultura» occitana, perqué èra la modernitat de la PAC… Consequéncia cap a 1980, lo nombre de païsans a demesit de mai de 50 %, la PAC èra una engana tecnocratica contra los païsans, e per l’industrializacion de l’agricultura europèa, per «noirrir lo monde» (de fait destrusir las autras agriculturas mondialas).

E cada vagada, al poder èran socialistas !

E al poder èran socialistas que daissan far l’administracion … sempre legitimista. E ne son contents, e fan un grand circ politic per indicar que son democratas.

Donc dins un sistèma que lo vòt es lo sol biais d’expression, a donar votacions las mai estranhas que se son elonhadas de las realitats del país occitan. Èrem en «République française», o «Union Européenne» ; e soi estat per l’Union Europèa, per non aver mesurat realament los dangièr que portava, l’ambient escolar (manipulacion de l’interior) ajuda d’acceptar lo mal que pòrta un ensenhament legitimista.

E anuèch coma en 1939, los socialistas ajúdan de destrusir la pichoneta democracia de mèrda qu’es la «République française». #Sivens e #NDDL, mas son pas los sols, van ajudar los socialistas per desvolopar la traïson politica del pòble que los an elegits. Los socialistas ajúdan de votar pas… o pus. Car los «voyous» son etiquetats socialistas o RPR-UDI-UMP per #Sivens o #NDDL.

Consequéncia primièra: aquela enquèsta …

resulta d'una enquèsta telefonica iTele 04112014 comentatresulta d'una enquèsta telefonica iTele 04112014 2

De mai, son talament persuadits que son democratas, que faràn tot per enganar son monde, tot en donar la pòrta duberta als lòbis de tot escantilh.

Aital arriba lo problèma de la privatizacion de l’aeropòrt de Blanhac, que destrusirà lèu l’aisina que ajudar AIRBUS d’existar.

De l’autre latz politic, avèm las incompeténcias d’extrèma-esquèrra… E pauc a pauc, l’abstencion amenaça de votar FN.