arcuèlh

dissabte, de gener 10, 2015

Farai simplàs : SOI CHARLIE

#jesuischarlie - La libertat d’expression politica non podrà èstre ligat a las maissantas intepretacions pseudò-religiosas. Caldrà pas oblidar que la libertat exista dins una societat ontologicament e republicament violenta segon lo modèl francés, la polícia a un ròtle que podrà èstre important.

solidaritat amb CHARLIEtres policièrs mòrts

Se cal mesfisar de la religion republicana francesa, tanben ; non podrà èstre un modèl per tota la societat.

guèrra de 2015 en França 2

A Tolosa, la commemoracion de ièr es estada un moment per recordar que lo dreit de ciutat, dreit roman, es estat imposat pel pòble en 1189, pel pòble al Comte de Lengadòc, Duc de Narbona e Marqués de Provença. Caldrà pas oblidar que Occitània englòba pas brica Catalonha del nòrd, Roergue, Albigés, Carcin, Armanhac, Bigòrra e Comenge, Corserans, comtat de Fois….

20150109_125607[1]

Soi estat manifestar a Tolosa, dimècres de ser, 18h00 ; ai sortit aquela fòto, e mantunas autras ; avèm eplenat la plaça del capitòli. Granda manifestacion cridada a 16h00 per 18h00.

manifestacion de Tolosamanifestacion de Tolosa 2

Aquò se cap gaire del costat de la gestion decentralizada francesa, es domatge. Mas se manifesta ancara coma Franceses, ambe l’idèa que sonque fRança desliura, çò qu’es una error istorica de las grandas. Se manifestèt plaça del capitòli, dijòus 12h00, al meteis moment que lo Conselh Regional de Tolosa :

Je suis charlie CR de Miègdia-Pirinèu 08012015 12h00

Manifestacion anuèch, 14h30, a Tolosa, plaça del capitòli, prèp de l’estacion Joan Jaurès – Bernard Marís èra de Murèth per la precision qu’acabi d’entendre.

Bernard Marís lo tolzan es mòrt a Paris