arcuèlh

dilluns, de juliol 06, 2015

Carole Delga, Volvèstre e Occitània

Una bona formacion al jacobinisme es una formacion qu'ajuda un ciutadan occitan a devenir coma lo mèstre, lo jacobin parisenc e la seuna administracion bonapartista ; al fin, lo saber plan manipular la semantica es lo diplòma en jacobinisme : «Notre Sud» es aquel semantica jacobina que destrusís Occitània, pauc a pauc. E la pravda tolzana ne faràn aisidament lo resson....
Totas las populacions de Volvèstre, coma la candidata socialista Corine Delga, fan pas totes estatgis de formacion ministeriala per la semantica del jacobinisme dins los burèus parisencs, totes non. Nimai son pas totes ajudats per la promocion dins La Pravda tolzana. Gaitatz aquò : 
Jà vesi d'unes jihadistas occitans qu'an en cap la mapa d'Occitània e que díson jà que son pas imperialistas, e que vòlon pas es gabag de Santongés, del Lionés o de Sant-Esteve, nimai la Savòia o Arpitània, ni mai Granòble, nimai Catalonha del nòrd, ni Iparralde.
Mas cal notar la realitat del terrenh, e son pas los occitanistas que l'an fargada per agir politicament, mas son comerçants per vendre a la populacion e als toristas....elonhats dels burèus de Sciences-Pot tolzans, e de las filiaras de letras occitanas. E lo mercat pels Occitans, los botiguièrs, es mai grand que lo mercat electoral dels partesan del jacobinisme en Occitània.
De mai, sèm en Volvèstre, e cadun que coneis la mapa lingüistica sap que sèm en Gasconha ....