arcuèlh

dimarts, de juliol 26, 2016

Finança, mètro tolzan e occitan

Un document aquel vrespe daissa esceptic la ciutadanetat ; la competéncia en matièra de finança publica fauta dins l'entrepresa publica TISSEO-SMTC ?
 
Aquel twit pel vrespe, assegura donc que lo montatge financièr per pagar la linha novèla de mètro entre Labèja e Colomièrs es un montatge mal preparat per l'administracion TISSEO, puèi acceptat aital pel personal politic en carga de la gestion. Es evident qu'aquel personal politic, dins aquela fauta de seriós, aurà encara de mal a installar l'occitan sus la linha novèla, acceptar a una administracion TISSEO qu'es pas seriosa tanpauc.
L'administracion es pas seriosa e amai es contra l'occitan dins lo mètro sobretot quand lo personal politic es pauc seriós tanpauc, e amb pauc d'arguments sul tèma.
 
Es un montatge qu'amerita çaquelà l'ajuda europèa, çò que pròva que l'Union Europèa sap pas tanpauc gaitar los compte abans de donar l'argent public europèu. E ne faguèron talament de rambalh, qu'ai agut un dobte sul finançament de tot lo dorsier. Soi «rassegurat», aviái encara rason, las finanças de la vila de Tolosa son talament claras que fan al mens d'especialistas de la City de London o de la BCE per n'entendre quicòm. La cort francesa dels comptes publics, partisana coma es sovent, podrà de tot biais i veire pas grand'causa, coma sempre pels projectes d'avenidors.

La conferéncia de premsa de diluns passat, èra simplament per far un corrièr a la segonda vila de l'aglomeracion de Tolosa (mai de 110000 habitants que semblan pas important per l'aglomeracion UDI-Les-Républcains de Tolosa vist que vòtan a l'esquèrra), aital faràn sense passar per l'assemblèa de la Metropòla ... un jòc de pòker mentidèr que costarà car als ciutadans de la vila o de la granda metropòla ?
 
Nos podèm questionar sul pichon jòc mediòcre que fan dedins lo sistèma jacobin binari tolzan per èstre amassa a las governas de TISSEO-SMTC totes e per non pas s'informar !