arcuèlh

dimarts, d’octubre 28, 2014

Remi Fraisse = Assassinat politic en Albigés

L’afar de la laca d’irrigacion, deguda a una filiara agricòla que trapa ajudas sonque per la PAC e l’Estat dels lòbis franceses, es un afar que l’occitanisme politic auriá de mesurar coma un grèu problèma politic.

Mas s’es un grèu problèma politic es pas per se plaçar dins lo camp dels foncionaris de la prefectura que man-obravan mal las tropas de polícia, e que an una pratica violenta contra ciutadans d’Occitània ; aquel personatge de la prefectorala es un ancian militar, es benlèu per aiçò qu’es etat nommat en Albigés. La prefectura, totas las prefecturas, son un dangièr pel pòble occitan ; o disi dempuèi temps, es aquí que cal debutar la simplificacion territoriala, e estauviar la moneda publica.

L’autre dangièr es lo sistèma europèu actual, especialament la PAC, politica qu’a pas acabat de destrusir Occitània, destrusir una agricultura qu’èra supausadament de qualitat, mas de cap manièra adaptada a la tecnocracia parisenca o de Brussels. L’arribada del sistèma d’irrigacion e de las tèrras fertilas que devenon de terrenh a bastir (país tolzan) son las doás dificultats que fan que lo pòble occitan capitarà la «bona» sotmission, e oblidarà son biais de viure del país en respectar lo país.

Omenatge a Remi Fraisse

Dins aquel contèxte lo comunicat del PNO es un absurditat politica, una confirmacion de l’incapacitat del PNO d’èstre realament lo rebat de la realitat occitana ; lo fontanisme destrusit la coësion del messatge politic.

Pel moment, e quora escrivi aquí, lo tèxte ai pas agut un autre comunicat en man, un ocmunicat de l’occitanisme politic.

Dins aquel contèxte la mòrt del ciutadan Remi Fraisse es una catastròfa per Occitània ; e lo comunicat del PNO se plaça del costat del sistèma prefectoral, es de dire lo contrari del messatge politic que son supausat donar dempuèi la naissença de Fontan !

Occitània es en dòl

Per los que creson que l’irrigacion dins lo Tarn es un afar locala que cal daissar al local (daissar lo localisme del PNO al fontanisme ?) ; vòli apondre que quora minjaràn de mèrda a Agen, Tolosa, Avinhon o Niça, benlèu que lo PNO se despertarà, benlèu, mas seràn crevats, e serà segurament una chança per Occitània.

La tèrra occitana la devèm transmetre e non pas emplegar per se plaçar politicament del costat del foncionari prefectoral, ancian militar francés, o del sistèma de la decentralizacion que favoriza lo caporalisme tecnocratic (modèl cambra d’agricultura FDSEA). Es pietadós aquel occitanisme sense dignitat politica.

La tèrra occitana amerita melhor que la mèrda, mèrda o cal plan escriure dos còps al mens, mèrda qu’acabi de legir e qu’es signada PNO, del Tarn, coma s’Internet èra sonque un instrument local del Tarn.

Ara, espèri que mantunes autres movements politics en Occitània, o occitan, seràn pron fòrts e dignes per demandar : 1 / la demission del cap de gabinet del prefecte de Tarn, 2 / e del prefecte de Tarn, 3 / lo president del Conselh General del Tarn los elegits qu’an sostengut lo projecte, 4 / del foncionari que al ministèri de l’agricultura se carga del tèma, 5 / una demission tanben del ministre de l’agricultura me sembla tanben metre en coëréncia ambe çò que dís e que practica pas al ministèri, al poder, es de dire una agricultura que respecta Occcitània.

Edwin Plenel o acaba de demandar sus una antena de ràdio ; l’occitanisme politic serà mens fòrt e digne qu’un editorialista parisenc ?

-°-

Per astre, i a pauc militant del PNO, pauc per verificar las estupiditats d’un en Albigés. Donc podèm legir tanben d’autres comunicats occitanistas, mai serioses, mai collectius.

Comunicat Le TestetEcologia en dòl 1

Reaccions fòrtas dels ecologistas occitans de Tolosa, per exemple Régis Godec :

reaccions dels elegits occitans e ecologistas de Tolosa

Aquí publicarai las autras reaccions esperadas, POC, Libertat, País Nòstre, e benlèu d’autras formacions politicas en Occitània, concernida pel país e pas simplament per l’etiqueta occitana.

-°-

Mai rapid que los occitanistas, los socialistas an enfin bolegat …. 2 oras aprèp aver escrit aquel bilhet, que i demandava demissions.

darrièra miunuteAfar Fraisse en Albigés

La responsa dels comunistas de Tarn es aquí, presentada dins L’Humanité.

PCF e lo projecte Sivens dins lo Tarn