arcuèlh

diumenge, de març 13, 2016

Lo jacobinisme reviscòla vièlhs impèris Austrasia

I a una enquèsta inventada pels delegats dels reis-presidents jacobins de Paris al sègle XXIen que reviscòla l'Austrasia, benlèu una idèa de reconquèsta de la Ruhr ? Merkel se dèu èstre rassegurada, donc. L'enquèsta a per tòca nommar la novèla dracosa region entre la franconia, pichona region de Paris e lo Rhin, lo grand flume d'Austrasia.
Una mapa per vos tornar una idèa de ont van cercar las idèas jacobinas ! 500 ans aprèp JC, 1510 après l'enquèsta del pòble «français de ...».
Me sembla que ne podèm rire a bèl (den)talh !


Los jacobins que nos diràn que sèm passadistas, nosautres Occitanistas del XXIen sègle, els van cercar los nom al sègle 5 ! 

Es la dauna Merkel que serà rassegurada, non ? Aprèp l'invasion alemanda de l'Èst europèu, polonesa, puèi iraquiana, e siriana, arriba los jacobins !... o puslèu los «Austrasians» d'Estrasborg.


Cal remarcar çaquelà la dimension variable de l'Austrasia, al fial de l'istòria, cal remarcar tanben que frança existava pas.
Cal remarcar tanben que la capitala de la novèla region jacobina es pas pron granda pels delegat de la decentrlaizacion jacobina. E que la capitala d'Alsàcia es pas dedins la region ancian d'Austrasia.

La paur m'arriba sul pic, e que faràn per decret per la novèla region Sud-Occitània-Catalonha ?  La van pas nommar Septimania ? E coma l'avètz remarcat dins la mapa de l'an 500 (primièr document), la septimania èra pas dels reialmes francs, sus una mapa que fRança n'existava pas (Èriam tranquils e rics!). Èriam amb poders musulmans d'aquela passa, l'an 500 ! Èrem musulmans a Montpelhièr, Lunèl, Besièrs, Narbona, Carcassona, Salses, Perpinyà !