arcuèlh

dimarts, d’abril 11, 2017

Cap cambiament conceptual previst a Paris per LA NATION

Una novèla arriba d'un grand cambiament per la ... PLACE DE LA NATION a Paris ; son pas previsions per una revolucion o una revòlta dels emplecs imperialistas del mot, mas un cambiament per la circulacion ; non se farà pas al revèrs, contunha coma abans, la nacion es encara un emplec juridic qu'amaga la ciutadanetat (serà engana lo juridic qu'amaga l'antropologic d'una casta borgesa parisenca, o de la colloboracion a la sotmission dels pòbles), mas se fòrça totjorn los pòbles de fRança de parlar la lenga de la casta al poder, de l'edicte de Villers-Cotterêt, edicte reial en republica.

La plaça de la nacion dels parisencs, aquel pòble regionalista qu'imposa als autres sa vision universala del monde, serà renovelada per aver una vision ecologista de la circulacion a Paris.

Aquela pichoneta revòlta es deguda a la majoritat d'esquèrra capcejada per una filha de republican espanhòl; son los filhs de republicans espanhòl son plan dintrat dins lo motle del jacobinisme, e ne fabrícan revolucionetas de granda dimension.

Recentament una partida de la populacion pensa que la revòlta contra l'Estat francés es pas una rason rasonabla e istorica per la rafle du Veldiv ; es oblidar que los republicans bascos, galicians, aragoneses, catalans e espanhòls son estats empresonats en « camps de concentration » per la santa republica francesa; es oblidar que lo Philippe Pétain aguèt lo vòt de Bordèu en 1939 per arribar al poder. Donc coma diriá François Fillon, lo panatòri de la democracia èra legal.

O farà en batèu perqué es belga e sap pas que la seina traversa pas la plaça ; e seriá estat una bona causa per netejar las turpituds politics dels jacobins, naturalament.

Sembla qu'en fRança l'ignorança pòrta tot tipe de candidats al cap de la potencialitat d'èstre lo cap d'Estat; es assegurar una granda istòria francesa, benlèu que lo fait d'èstre truands es essencial per arribar al pòst de l'Elisèu ? Es benlèu ontologic a la famosa place de la nation qu'engana los pòbles de fRança.

Es que devèm votar pels truands per èstre democratas ? 


Es que quand lo candidats es clar, farà mens d'intencion de vòts que los autres, dins los sondatges ?