arcuèlh

dimarts, de juny 13, 2017

Abstencion pas encara antijacobina

Primièr fau parlar del nivèl de l'abstencion per las eleccions de junh 2017, e pas sonque de la Vena constitucion parisenca que la favoriza (constitucion contra l'egalitat republicana de las lengas), l'abstencion a las eleccions de junh 2017 es la mai elevada de la Vena republica jacobina parisenca : mai d'un ciutadan de la republica d'expansion parisenca a pas votat dins lo sistèma bonapartista d'eleccions constitucionalas francesas. Fau dire donc que son 24 milions de ciutadans en edat per votar en fRança qu'an abandonat als autres l'esculhida dels representants jacobins per donar una votz als representants de lor parçan per dire lo país d'eleccions ; i fau ajustar los mal-escrivuts e los que se son pas escrivuts ( mai o mens 10 milions del darrièr recençament francés), çò que dona al mens 34 milions de ciutadans que se son pas passionats per se desplaçar un dimenge de las urnas jacobinas , 67 milions d'abitants en fRança. Aquela tendéncia matematica a debutat ambe lo referèndum de Maastricht que l'elita jacobina a causit d'oblidar lo vòt del referèndum per enganar los pòbles de fRança ; es una granda tradicion republicana jacobina e regionalista d'expansion parisenca, enganar los pòbles sotmetuts. ... La pèrda de sobeiranetat occitana a debutat lo 22 de setembre de 1792, quand los Parlaments de Navarra e de Comtat Venaissin a decidat de donar la lei a fabricar fòra, a la santa capitala de 1789, Paris ; puèi lo pòble occitan s'es donc sotmetut a una elita borgesa que pensa que París val melhor qu'Avinhon o Pau per establir la lei (lo fenomèn es similar per Niça en 1860), al tractat de Maastricht lo pòble dels ciutadans de fRança decidís que lo fenomèn politic qu'an imposat als autres, es impossible per els ; arribada de la lei a travèrs del Parlament de Brussels-Estrasborg lor sembla una critica màger contra la democracia, aquela de la supausada democrata republica parisenca ; quand an panat la fabricacion de la lei en Avinhon o Pau, i a mens de cridassièras francesas per o pausar coma sense cap de dobte inadmissible. Lo pòble occitan en perdre la legislacion a perdut un pauc abans l'establiment de la moneda, lo rei dels Francs èra lo grand panaire dins l'afar, e la vila de Cáurs i perdrà fòrça al nivèl economic e financièr. 
XXen sègle, lo non respecte del vòt al moment del referèndum francés contra la constitucion europèa (TCE) a renforçat un sentiment que los Franceses an fait suportat als Occitans pendent sègles, 8 sègles de seguida. Las eleccions presidencialas de 2017, se son debanadas dins aquel sistèma jacobin que pana la democracia per nos far creire qu'es establida a Paris, se parla de representacion republicana que se carga d'enbucar lo pòble sotmetut ambe la « granda » pensada republicana francesa E l'auca sembla contenta, pas sonque la mitat de la populacion en Occitània. 
Es un cas costumièr de fabricacion de l'opinion pels mèdias e gropes financièrs que son isntallats a París, prèp de La Défense ; autre còp èran aqueles de la glèisa catolica -glèisa de l'inquisicion- que donavan la votz mediatica per imposar los reis representants de « Dieu sus Tèrra » ; podèm donc confirmar que de l'ancian regime al novèl regime republican parisenca, res a cambiat en Occitània.
Se l'afar del sègle XXen sègle pòt semblar illegitime, l'afar politic mai vièlh es tanben illegitim per sotmetre lo pòble occitan. Lo dicton popular francés assegura en bon sentit : "Les politiques changent mais la politique reste!" Lo politic cámbia mas la politica damora ! Lo sistèma jacobin atuda pas un estonament, es istòria quand es pas oblidada ; quand l'Union Europèa es l'union dels Estats es simplament una autra manièra d'imposar los Estats imperialistas europèus, son polidetas paraulas politicas de sempre e accion del terrenh contra los pòbles, e Occitània damora dins l'abstencion ; çò que capiti pas d'entendre es que quatre departaments d'Occitània son çaquelà quatre departament qu'an lo mai votat ; son « bons ciutadans » nos explica La Dépêche du Midi ; coma que lo jacobinisme es tanben plan assimilat dins los neurònes dels jornalistas quitament en Occitània. L'union Europèa es lo pantais politic novèl dels Estats vièlhs per nos far creire que faràn pus de guèrra per las estupiditats de las frontièras de las administracions centralistas ; causa que fabrica poténcia politica centralizada, mai tanben inegalitat, pauretat, conflictes e budgecte (quasiment tot ligat a las lengas que los pòbles sotmetuts an degut oblidar de parlar) . Aviat tornarèm a la realitat d'Occitània ?!?!?
Al meteis moment que la ciutadanetat d'Occitània oblidada de votar e signar dins los registres del jacobinisme, per rasons socialas diversas, la populacion de Barcelona (40.000 manifestants) manifestèran contra Madrid que refusa lo vòt (referèndum d'independéncia) que lo govèrn catalan a finançat pel 1er d'octobre 2017. 

Es plan clar lo sistèma catalan es exemplar per la democracia, lo pòble occitan es plan dins sa sotmission al tòrt sistèma jacobin. Espanha sembla talament a fRança !