arcuèlh

dijous, de juny 29, 2017

Versailles perqué far ?

La majoritat del novèl president-rei-jupiterian se paga Versailles per debutar ; e aiçò al moment que fau far estauvis. La majoritat La république en Marche es donc tot levat exemplara pels ciutadans a quí se -sempre- demanda d'esfòrces per estauviar per far viure l'Estat desgalhaire de moneda e jacobin !
Lo rei solelh auriá pas pantaissat melhor que la majoritat muda que nos arriba ara, e que se paga Versailles, coma lo dictator Adolf Hitler n'aviá mestièr per vergonhar Philippe Pétain, e l'armada sotmetuda de fRança.
















Es vertat qu'Hitler tanben aviá mestièr de Versailles per mostrar als Alemands que los pòbles europèus èran en man de la novèla dicatura, e que la guèrra de 14/18 èra supausadament enterrada ; es Angela Merkel u'a demandat a la novèla majoritat de mostrar al pòble de fRança que tot contunha coma abans ?

I a pas mestièr d'arrestar aquel desgalh jacobin de l'argent de la fiscalitat de totes ? 

Amai sembla que lo jacobinisme en pòst sembla pas saber comptar.

 Sembla que tota majoritat jacobina debuta per un avuglament politic ; coma se l'ultra-majoritarisme èra simplament un castig per la populacion que vòta coma motons a l'estiva.

Fau felicitar La fRance Insoumise d'i non pas anar !
Fau tornar dire que lo Sénat parier qu'aquel tipe de despensa jacobina es inutila pels pòbles de fRança, qu'aital podriá estauviar clarament dedins lo budgecte de l'Estat. Las pichonas despensas an d'èstre pauc a pauc totas eliminadas. E l'argent de NÒSTRA fiscalitat serà aital melhor emplegada. fau una fiscalitat per Occitània, es de mùai en mai urgent, car pauc impòrta los cambiaments politics en JACOBINIÁ, serà desgalhar l'argent (a Paris) de nòstra fiscalitat del país occitan.

La supression del Sénat, fabrica una estauvi clar e evident :  Cada sénateur còsta 523 846 € per an a l'Estat jacobin e donc a la fiscalitat dels ciutadans d'Occitània. Son 348 senators... 180 miliards d'€ per an (!) d'estauvi, mai o mens 90 miliards d'estauvi per Occitània ; imaginatz lo nombre d'escòlas per l'occitan ambe aquel argent : l'utilitat es vertadierament mai granda que non pas un Sénat.

E ambe los 800.000€ de l'inutile Versailles macronista, una escòla Calandreta de mai ! O una ràdio en lenga occitana de servici al pòble occitan, 24h/24 en lenga occitana.