arcuèlh

dimecres, de setembre 06, 2017

acte antidemocratic espanhòl o l'inquisicion castilhana tòrna

Lo chòc de tren arriba entre Espanha e Catalonha, ara fau agir, EUROPÈUS !
Se podrà criticar l'oligarquia russa al poder actualament a Moscó e dins los territòris annexats de Crimèa o dins lo Donbàs d'Ucraïna, mas (ara es causa de) la dreita europèa al poder en Espanha, e que farga la majoritat a Jean-Claude Junker (cap de la comisison) es del meteis escantilh. Ara se podrà pus dire que Espanha es un Estat democratic, nimai que l'Union Europèa es un aplec d'Estats democratics se res en condamnacion ferma arriba pas de l'UE.

 

Acabi de recebre aquela informacion que segurament aurà de mal d'èstre explicada als Franceses... e quitament als Europèus. Per aver ajudar a l'installacion d'urnas (pas brica la creacion d'una milícia politica coma mantunes membres de la fondacion franco ajúdan, e qu'es subvencionada per l'Estat espanhòl), es castigar juridicament en seguir la santa constitucion pòst-franquista. 


Dimarç passat, l'Estat espanhòl a anonciat que, per aver organizat la consultacion del 9 de Novembre, li faràn pagar 5.12 milions d'€ a Artur Mas, Joana Ortega, Irèna Rigau, Fransc Homs, e encara set personas ciutadanas de Catalonha.
Se fau recordar que la sortida d'urnas, e la magnifica consultacion pacifica, es estada imposada per l'abséncia de volontat de dialògue ambe lo govèrn de MariaNO Rajoy, e l'encaboriment per installar la constitucion coma un libre sant qu'afavoriza clarament la majoritat dictatoriala elegida dels partits espanhòls, sul modèl vièlh del franquisme.

Serà aplicat lo 25 de setembre 2017, pretendon lor confiscar lo patrimòni per aver posat las urnas. 

Serà -se aquò arriba, mas jà es pron per entendre a l'anóncia- lo primièr acte juridic antidemocratic dedins l'Union Europèa occidentala. Quin govèrn europèu protesta ? Ongria ? Polònia ? Slovàquia ?

Aquel acte antidemocratic es dels partits politics següents : Partido Popular (Dreita liberala europèa), Partit Socialista (Obrièr Espanhòl, membre del PS Europèu), Ciudadanos (ALDE). 

En situacion violenta, coma son pas los Catalans, es un acte de declaracion de guèrra.

Ara, es clar : los Estats europèus an d'agir francs, las institucions europèas tanben e lo Parlament Europèu a de confirmar que Espanha es pus una democracia e que la fau expulsar de l'Union Europèa.

E l'Union Europèa, union d'Estats, aurà aital un grèu problèma amb Espanha, e pas sonque amb Polònia, Reialme-Unit (dins lo cas d'Escòcia e Irlanda del nòrd), Ongria o Slovàquia...

Lo problèma es pas simplament extèrna coma dins la guèrra que pòrta la Rússia (Estat imperialista e expansionista) contra Urcraïna (Estat independent); lo problèma es ontologic al sistèma dels Estats de l'Union Europèa. De quina manièra castigar un Estat del dedins, e que pòrta en se un vèto e amb volontat de sotmetre un pòble tot en respectar pas la Carta de 1947 de l'ONU, alara qu'es pas democratic (clar ara) ?

Se èstre tranquil es causa de la Montanha Aranesa, per la plana occitana de Garona, fau agir al nivèl europèu e al pus lèu per reglar un problèma que MariaNO Rajoy es incapable de reglar !
E çaquelà i a de qué vomir per aquelas institucions espanhòlas, sobretot quora devenir senator es simplament pagar la collaboracion aranesa, sul modèl jacobin francés pels senators dins lo damorat d'Occitània :


Lo foncionament de las institucions ditas democraticas d'Espanha, son clarament un malfoncionament generalizat.


Autra reaccion aranesa, na Mireia Boya, deputada aranesa del Parlament de Catalonha.



E çaquelà, los mèdias espanhòls son en fasa ambe Catalonha ; es la fin de l'Estat espanhòl, ligam
L'Union Europèa dèu ajudar per aquesta fin, e ajudar tanben per crear dos Estats : Espanha d'un costat e Catalonha de l'autre.

Responsa de la Generalitat de Catalonha en vídeo, President e Vice-President :



Èra en directe sus totes los mèdias televisuals catalans, a las 21h ! 


Ligam