arcuèlh

dimecres, de setembre 06, 2017

Arqueologia : la politica de Les Républicains, jacobins franceses

Les Républicains son al poder a Bordèu, Tolosa, Marselha e Niça, e a cada endreit an sabut destrusir la vision antica o anciana e l'Istòria d'Occitania. Aital un novèl indici nos arriba de la revista Internet Reporterre, Les Républicains van destrusir un espaci arqueologic grèc a Marselha. 

Sembla que dempuèi que son installats, vaquí tres ans, son al poder real e puèi an en vision l'aprosmada pèrda de las eleccions municipalas ; alara e donc....

Sembla que lo lòbi de l'urbanisme (a Tolosa tot parier) es aprosmat del Les Républicains, dels jacobins de dreita en Occitània, la rason es financièra, sempre. An regurament fòrça a recuperar d'aiçò ... E tot dèu èstre legal francés, la lei imposada als Occitans a la seguida de la demission dels borgeses lo 22 de setembre de 1792 en Navarra e Comtea Venaissin, que la lei es estada abandonada a Paris. Los Parisencs fan de la revòlta parisenca la revòlta de totes los Franceses, en oblidar que de revòltas n'i aguèt pertot en fRança, annadas abans... mas l'Histoire de France se dona muda sul tèma ; lo 1789 es sant, 1792 mens...

Ara que l'economia occitana puja, los sistèmas politics jacobins en plaça trapan sorga de finançament pròpri sus l'esquina dels Occitans, e sobretot sus l'Istòria d'Occitània que fau far desaparéisser, per assegurar una conquèsta segura.

Fau tornar gaitar la vídeo de la conferéncia d'en Jòrdi Labouysse sus 2700 ans d'Istòria per Occitània [lectura obligatòria per plan entendre la meuna revòlta occitana Alèssi Dell'Umbria, Histoire Universelle de Marseille], per saber çò que daissèm als Les Républicains per destrusir. Es clar la sorga democratica d'Occitània. Normal per un sistèma politic qu'a basa distatoriala reiala franca, puèi una casta revolucionària parisenc qu'an enganat los pòbles de fRança, e principalement Occitània en 1848 quand l'esquèrra republicana faguèt campanha en occitan puèi al poder parisenc imposèt sol lo francés.

Destrusir l'Istòria d'Occitània sembla una prioritat dels conquestadors Les Républicains en poder dins las vilas occitanas de Bordèu, Tolosa, Montalban, Narbona, Marselha, Niça... La fòrça de la cultura istorica catalana salva Perpinyà d'aquela destruccion.


Dins los libres son Gaulois, assersion qu'es venguda de las falçetats dels libres de la fins del XIXen sègle. Ara Les Républicains s'atacan a las pèiras, sul terrenh.


 Marselha es la simbolica granda per Occitània, 1 / Es la mai granda vila d'Occitània, 2 / Es la fondacion democratica modèl grèc, 3 / Es lo mai grand pòrt d'Occitània, pòrt de dimension europèa, 4 / Marselha una vila qu'a sempre revendicat popularament sa separacion de l'interior sobretot quand èra una interior francesa.

Per totas aquestas rasons destrrusir l'Istòria de Marselha es d'una importança pels jacobins que gaire d'occitanistas an realament mesurat.