arcuèlh

dijous, de setembre 07, 2017

Catalonha en Espanha s'acaba, lo chòc es aquí

Ièr tot èra bon per frenar la votacion d'UNA MAJORITAT elegida en CATALONHA. Aital en comun se posquèt veire PSC-UA-PSOE, Partido Popular (lo grand corrupte) e Ciudadanos (la minoritat dels elegits en Catalonha) s'ajudar per frenar amb questions la votacion parlamentària per aver la LEI REFERENDÀRIA (coma en tota la democracia europèa) .


E anuèch avèm portadas de jornals espanhòls -coma o an sempre pensat - que Catalonha es pas una democracia car es pas Espanha UNA Y GRANDE ; la question es : quina dimension imperialista dèu aver la democracia per èstre democratica per Espanha ? Al moment de la fin de las dependéncias d'America del Sud s'explicava que « Cúba serà jamai independenta », etc. per la rèsta de l'imperi, el Imperio. ... la causa se faguèt similara; Espanha es orgulhosa d'aver una dimension imperiala.


I aguèt un Cop d'Estat (mancat en Espanha) mas ambe las armas ; es raríssim d'aver un còp d'Estat ambe una votacion parlamentària ; mas per l'imperialisme espanhòl, sí ! es a morir de rire s'èra pas tristàs per Espanha, d'aver estupiditats d'aquel nivèl. E per provar que Espanha es pas una democracia, ara la polícia espanhòla percaça los imprimèires eventuals en Catalonha (Principat), e se parla de blocat totes los burèus de vòts per interdire al pòble catalan d'i dintrar.

Fau tornar explicar a la premsa espanhòla que sonque en Espanha lo còp d'Estat se farga amb militars pertot, dins l'emicicle o a la television, al cap de el Imperio :


Sonque Espanha es violenta e antidemocratica, es ontologic.

La violéncia es pas encara al programa, mas la violéncia espanhòla es plan coneguda, l'an testat en Catalonha ambe la violéncia contra la votacion contra la corrída espanhòla en Catalonha, o dels tempses longs del franquisme amb enpresonaments e un final que lo dictator es mòrt in bed ; e pensatz pas que traversa pas l'idèa dels Espanhòls, son pron estupids per l'escriure sus twitter, e pel moment -ENCARA- i a bric de responsa politica al nivèl europèu.

Pel moment la premsa internacionala es de melhora qualitat que la premsa espanhòla ; e çò qu'ai entendut sus France Culture aqueste maitin es balançat, mas fauta çaquelà granda incompreneson entretenguda per assegurar a Espanha una bona qualitat de « democrata » contra la democracia catalana.

Sembla çaquelà que va cáler sortir los militars espanhòls coma quand fRança imperialista a annexat Niça, per un referèndum que sonque se presentèt lo butletin OUI per assegurar una annexion qu'es devenguda restacament amb la manipulacion de l'Istòria francesa, e del expansionisme regionalista parisenc ; èra en 1870. Aquí, anuèit al XXIen sègle, 2017 (!) lo sistèma politic corruptible espanhòl assegura una pensada franquista per imposar als Catalans la corrupcion del Partido Popular, e l'amiguisme politic del Tribunal Constitucional espanhòl.


E vos podètz imaginar que los Catalans, democrata dels grands, an tanben los uèlh capvirat del costat de las ancianas colonias d'oltra-mar espanhòla o portugesa, aital anuèch tanben al Brasil :

Fau veire la deputada que sortís las bandièras espanhòlas daissadas per lo conservatisme pòst-franquista del Parlament de Catalonha ; es la fin de Catalonha en Espanha. Puèi sortir del Parlament ajuda a la democracia ? Los collaboradors de l'espanhòlisme son sortit del Parlament per « cridar fòra al còp d'Estat », quin cinisme politic !

Lo chòc de tren vist pels catalans ! 

La vídeo que crida a la democracia farga un resumit grand de la jornada d'ièr.


Catalonha aurà un mes que prepara un referèndum que serà la finalitat de l'independéncia, Madrid o sap, tot es acabat e es la fauta de la gestion del Partido Popular, MariaNO Rajoy. Aquel arganhòl espanhòl pagarà la pèrda de Catalonha ? Una crisi politic seguirà en Espanha ? La question de l'estabilitat del regime espanhòl es realament en vista. I aurà una crisi dedins l'Union Europèa ambe una majoritat Jean-Claude Junker perduda ambe lo #Brexit, l'independéncia d'Escòcia e l'arribada d'un pòble europeïsta e independent, aquel de Catalonha ?

Alara que Catalonha anirà sul camin de las grandas democracia europèa. Serà una granda victòria del pòble de Catalonha, e dels democratas europèus.