arcuèlh

diumenge, d’octubre 08, 2017

Catalonha / Espanha : dialogar mas amb qui

Ambe qui dialogar ? 

A Palma de Mallorca es l'extrèma-dreita espanhòla - donc una partida del Partido Popular - que lo « dialògue » debuta :

 
Al debat minable del Parlament Europèu, al final èra : dialogar ; mas ambe quí ? Lo dialògue  es pas una causa del moment que fau cridar, o escriure coma o faguèt lo jornal La Croix abans-ièr (Benlèu que La Croix crei que l'arribada dels curats per dialogar serà un succès pel Vatican !) ; lo dialògue amb Espanha es IMPOSSIBLE. Es causa de pas aver assajat pendent 40 ans, es causa que tot catalan sap que s'acabar per èstre lo perdent.


Car lo dialògue es lo « café para todos » e al final son los Catalans que pagan lo café a Madrid, Madrid qu'oblida grandament la reparticion, la solidaritat ambe las autras regions d'Espanha ; lo dialògue es impossible PUNT.

E per la paur engimbrada per la novèla dels siètis bancaris que s'en van de Catalonha, es una bona novèla pels concurrents, JP Morgan o Barclays, BNP-Paribas o Crédit Agricole, D-Bank o Crédit Suisse an un mercat aisit aquí.

Acabi de mandar a quatre gropes parlamentaris europèus, la carta postala aquesta :

Ai escotat lo « debat » per castigar los ciutadans de Catalonha al Parlament Europèu, èra una vergonha, coma un debat qu'a mai de 14 ans de retard, 14 ans de fautas d'informacion sus la situacion en Catalonha o la gestion PP-PSOE d'Espanha.

Aquel debat del Parlament Europèu èra l'inici de la fin de l'Union Europèa democratica.

Dialogar ambe quí, en Espanha ? Segurament per ambe lo modèl de fascisme jornalistic de l'ambassador d'Espanha a Paris, que en directe sus fRance CULture a provat que podiá tornar lo caudillo que fauta a la « democracia » espanhòla.