arcuèlh

divendres, d’octubre 27, 2017

Enfin un elegit occitan, José Bové se desperta publicament

Mira, aguaita (neteja los miralhs dels jacobins) mira aiçò : 



Aquel document serà un evertiment pels partits dels conservatismes administratius dels Estats d'opression (reialme o republica), dels jacobins, e centralistas de tot escantilh. Lo pòble de Catalonha dona una idèa de çò qu'es la republica ciutadan, se dirà República Catalana.

Anuèch es un grand jorn, MariaNONONONO Rajoy dona una parladissa senadoriala trista, un discors antidemocratic, aplaudit per la majoritat PP-CIUDADANOS (PPE-ALDE) contra lo pòble de Catalonha, la ciutadanetat de Catalonha, e sa democracia ; l'IBEX davala sul pis, aviat a bais, la borsa sul pic reagís. Las entrepresas fan pagar a Espanha la fauta de POLITICA per resòudre un problèma ciutadan, un problèma politica, e non pas lo dreit vièlh del franquisme que fosquesse etiquetat coma « constitucionalista », 1974 ; la Charta de l'ONU de 1947 es quitament pas coneguda per las institucion pòst-franquista (an enganat la planèta sancièra) ; l'esclavatge tanben èra de la constitucion dels Estats, e la segragacion tanben al Estat-Units e en Africa del Sud... es lo combat ciutadan que la destrusit e sèm dintrat dins un autre sistèma politic, mens repressiu, mens castic.

Anuèch sembla que nos encamimèn cap a un GRAND JORN per Catalonha, lo dia de la declaracion parlamentària d'independéncia ; èra l'objectiu politic de JuntPelSi e de la CUP quora son estats elegits al Parlament de Catalonha.