arcuèlh

divendres, d’octubre 13, 2017

Crida a l'internacional de l'ANC

Coma jà indicat sus aquel blòg (ièr) e coma l'ai jà fait personalament, se prepausa de signar la letra collectiva per ajudar a la democracia catalana, donc europèa. Ai portat ma pèire en tradusir en occitan la demanda ciutadana catalana.


Se prepausa que s'envièssen unas letras al president francés e primièr ministre que s'i denonciarà, entre autre, la "violéncia policiara" espanhòla. Clica aquí per signar

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a pausat en foncionament aqueste dimecres la campanha #SupportCatalonia. L'associacion sobeiranista utilizarà sons canals internacionals per demanar a ciutadans d'en pertot per l'Union Europèa que escriguèssen als líders polítics dels Estats per reclamar que se respectèssen las valors europèas e la volontat democratica del pòble catalan, cituadans europèus tanben.

Dempuèi aquela web SupportCatalonia.eu, tot ciutadan de l'Union Europèa podrà accedir a una letra, tradusida en 25 lengas, que podrà enviar a ton president o/e primièr ministre, una demanda politica de sosten. La missiva demanda al mandatari que "renuncièsse" pas al seu ròtle dabans lo conflicte "polític" que tòca "de tant a prèp" los membres de la UE. La letra sotalinha, tanben, que "s'an maltractat los dreits fondamentals de ciutadans europèus" e que d'a establís "un precedent fòrça perilhós".

Lo tèxte tanben fa referéncia a la "violència policiara" amb qué an "reprimir e rendut impossible" l’expression democratica de la ciutadanetat de Catalunya l'UN d'octobre passat e questiona se podèm "gaitar cap a un autra caire" dabans la "brutalitat d'una polícia [NDLT militara espanhòla] contra la populacion" catalana.

La letra sotalinha que las autoritats espanhòlas an demostrat "la seuna cara mai autoritària, mai insensible, mens democratica, en definitiva, mens europèa". E acaba afirment que  "estan en juec" los dreits dels Europèus, al final la causa demanda al mandatari que la recebèsse tal una "condemnacion de la violència", que "proposèsse una mediacion europèa" per solucionar lo conflicte e que s'i "respecte la lliura decision dels Catalans".
Legir las responsas qu'ai obtengut fins ara e qu'obtendrètz segurament tanben ( bilhet següent).