arcuèlh

dimecres, de febrer 18, 2015

Consequéncia d’una profanacion blanca

Recentament un cimentèri josiu es estat profanat en Alsàcia, dins un endreit que la santa republica francesa fabrica una guèrra lingüistica e la programacion de la pèrda de tota la memòria collectiva ligada a la lenga.

#StopAlsaceBashing

Alsàcia

Los Guignols de L’infòs fan de l’anti-regionalisme classic en République française, es una manièra de non pas se gaitar dins un miralh. Lo regionalisme francés d’expansion parisenca non sap se gaitar dins un miralh.

Alara fasèm-zo a sa plaça. Avèm totes los elements, e mestrejan plan lor patois, que quitament las populacions de banlèga parla brilhament, mas que als telefònes de servici aprèp venda de la companhiá d’ADSL, patois que serà sonque comprès, per un francofòne normal, sonque a 70 %….

Vaquí donc un document que rebèrta lo miralh que la francholhardissa refusa de gaitar, una traduccion en occitan d’un bilhet trapat sus FB me sembla d’un grand interès per ne tirar conclusions politicas, conclusions que l’ègo francholhard es incapable de botar en plaça.

Memòria perduda République française

Cimentèri josiu profanat de Sarra-Union : mantunes joves mai o mens pre-pubèris auràn creseguts que se tractava sens que d’un cimentèri abandonat… Digun lor a donc ensenhat qu’èra un cimentèri abandonat, cèrta, mas laissat perqué josiu ? Tota Alsàcia decervelada per França, a quí se li tirèt sa lenga e sa memòria, es aquí.

Youssef Boussoumah : «Cememtèri josiu profanat a Sarra-Union : seriós problèma de càsting, èran pas àrabs ! »

Ara que se sap de manièra quasi certana que los «barbars» qu’an profanat lo cimentèri josiu de Sarra-Union dins lo Bais-Rin son pichons blancs de bona familha.

Tres question nos arríban al ment :

1 / un programa especial de re-educacion dels parents serà botat en plaça devath menaça de copar las allocacions de familha ?

2 / aqueles joves lor serà imposat un viatge de conscientizacion a Auschwitz ?

3 / la bona vila de Sarra-Union serà lèu plaçada dementre los territòris perduts de la Republica que l’Estat se dèu eforçar de recuperar al pus lèu ?

-fin del bilhet-

sense lengas modèls républicans franceses

E vaquí las meunas questions :

4 / l’armada serà mandada a Sarra-Union per i tornar la patz civila ? (Coma a Marselha)

5 / los sindicats de l’Éducation Nationale se faràn un mea-culpa a Sarra-Union per non pas aver transmetur la lenga del país e sa memòria ?

6 / complementarai la question 2, 2 / aqueles joves lor serà imposat un viatge de conscientizacion a Auschwitz ? – per un « O benlèu a Montsegur, per assegurar que l’Estat francés sap tanben cremar per destrusir un pòble».

7 / quí gausa pensar que se pensa melhor a París per tot l’Estat, e donc totes los pòbles sotmetuts ?

8 / perqué las populacions de las regions o províncias sotmetudas pôdrián pas prendre en mans, çò que la santificada republica es pus capabla de donar, la patz civila e la sapiença a tota la populacion pauc impòrta sa lenga.

I a encara en fRança populacion d’inocents, bisonours, per pensar que la santa republica francesa es la solucion ciutadana als problèmas del XXIen sègle ?

Soi donc grandament ambe una Alsàcia desliurada de las estupiditats republicanas francesas, totas ! Espèri que los elegits de tot l’Estat francés protestaràn per racisme ordinari sus l’antena de Canal Plus.

manifestacion dels Alsacians a Paris 25112014