arcuèlh

dijous, de gener 07, 2016

Francizacion de Freixenet, l'entrepresa catalana de sensibilitat PP

Lo cap d'entrepresa de Freixenet s'es fait remarcat en Espanha (e particularament en Catalonha), recentament per èstre contra l'independéncia de Catalonha, donc contra la majoritat de la populacion de Catalonha. Es aquel capitalisme que la CUP (partit devengut anti-independentista catalan e de foncionament estalinian) ; es estranh de veire que tornèm aital al sistèma franquista qu'es estat intallat en 1939.
Donc una publicitat pareguda a Tolosa (Del Sud-Occitània-Catalonha) pòrta una significacion particulara, ara.
Avètz donc sul pic remarcat lo 'Très barcelonais' per una CAVA catalana qu'es del Penedés, territòri d'origina coneguda per la CAVA [kAva, de prononciar a la catalana], en Catalonha ; aquí la beguda del grope industrial engatjar («compromis amb el PP», coma pòdon dire a Catalonha, o ara o podèm saber ambe CIUDADANOS, UPyD, Vox, PSOE, Unitat d'Aran, PODEMOS).
Sabi pas un Tolzan que sap pas que Barcelona i van par far la fèsta e van en ... Espanha, rarament en Catalonha, vist que son encara a l'ora franquista en fRança, e que l'ignorança es basicament francesa, e quitament a Tolosa que lo regime franquista a creat los migrants «espagnols», los «républicains espagnols» que son plurals car nombroses mas encausa del nombre de las nacionalitats concernidas (aiçò jamai integrat quitament a l'universitat des saber umanista de l'universitat de Jean Jaurès a Tolosa).
Aquela publicitat de Freixenet, a tolosa, dins lo mètro encara en vista aprèp lo 1er de genièr 2016, confirma aital l'engatjament politic d'aquela entrepresa (lo marqueting es clar). E o pòdi escriure pels Tolzans aluzerpits e sobretot pas tocats pel jacobinisme de la decadéncia de la nacionalitat (parisenca, del regionalisme ciutadan parisenc), i son mantunas autras CAVAS [kAva] catalanas qu'amerítan totes los vòstres interèsses, bastarà d'anar en Aran, en montanha pirinenca e occitana per o veire dins las botigas, al restaurant o en discotèca.
Tot ciutadan occitan que pensa a la dignitat dels pòbles se dèu pensar, cal oblidar Freixenet.
E tot ciutadan europèu aluzerpit, saurà prononciar a la catalana, Freixenet, per la boicotar, contra una entrepresa que trabalha contra la democracia catalana en Catalonha.