arcuèlh

dilluns, de gener 11, 2016

Quand lo PRG a pas d'imaginacion, Blanhac o/e Blagnac quand ?

Lo PRG es al cap de la vila de Blanhac, e dempuèi que la vila a un panèu en occitan a l'entrada l'occitan es grandament sempre absent de la comunicacion institucionala. Es la fauta del cònsol, vist la situacion institucionala que la fRança nos a donat, mas es tanben la fauta de la direccion de la comunicacion que fauta d'imaginacion lingüistica. Donc ai près una carga de convidacion oficiala de Blanhac e l'ai renduda IMAGINATIVA e que respecta las doás lengas de l'aglomeracion tolzana, l'occitan e lo francés. S'espèra tanben una politica clara de tota l'aglomeracion de Tolosa sul tèma ; alara se Blanhac podriá donar l'exemple a esquèrra jacobina francesa ?
Ieu personalament n'ai pron d'aquela comunicacion regionalista francesa que limita l'identitat d'una region a son nom, a una crotz occitana, e qu'oblida sistematicament de donar l'emple gratís de l'emplec de la lenga del país tolzan, e d'una Occitània del Sud-Occitània-Catalonha (nom de la novèla region administrativa frnacesa). Car se las associacions recebon subvencions, es pas ambe aquela politica que l'imatge que lo sistèma francés a destrusit de la lenga occitana, que la populacion tornarà a aver l'enveja de l'emplegar.
Encara un còp, i a una diferéncia entre la compassion regionalista e una POLITICE LINGÜISTICA per la lenga dels trobadors, del Ducat d'Aquitània e de la vida del país tolzan dempuèi mai de 9 sègles.