arcuèlh

dissabte, de desembre 17, 2016

Sul « Marché de Noël» a Tolosa e Labèja

Dins una societat que tot es rapid, fau una responsa pel minjar occitan ; vaquí dos exemples, una Tolosa e una Labèja, en setmana.

Sul mercat de Nadal a Tolosa, plaça del Capitòli, l'entrepresa Taulièr d'Occitània prepausa de minjar dels produïts del país. E en fàcia lo bar prepausa dels vins del país, seleccionats pel botiguièr. Resulta que : 
Vertat qu'es mai car que lo malminjar de las multinacionalas que nos fan del « Produits en fRance » sul modèl FNSEA ; mas an regulat la prepausicion. Ara sèm al produït e seleccionat per Occitans.

Es un pauc coma a Labèja aont ai poscut veire una prepausicion culinària interessanta, tot comprès per mens 17 € a miègjorn. Èra un dimarç de las assisas de la cultura, ai segur melhor minjat que la causida faita al Conselh Regional d'Occitània.
L'aperitiu del país es comprès, lo vin es del país e sufisent per una persona, la quantitat servida es normala e balançada per una persona. De mai lo servici es rapid ; fins finala sembla èstre una solucion GARTRONOMICA modèl occitan e rapid per quadres de las entrepresas de Labèja. La taula se sona Le20Gourmand, lo lògo es un pauc complicat d'entrendre.