arcuèlh

dissabte, d’octubre 08, 2011

PP auriá pas cap programa politic

L’idèa que l’UMP (o FN, o NC, o PS, PCF-FdG, PdG, MRC, LO, NPA, etc.) e lo PP (Ciutadanos) aurián pas cap programa es una idèa d’esquèrras francesa o espanhòla que vòlon pas veire que los nacionalismes d’expansion es un programa de govèrn, un programa politic clar e nacionalista ; totes los partits qu’an coma vision la gestion d’un sistèma centralista e bonapartiste, an aquel projecte expansionista.

Progrmaa de Rajoy en 2011 

Aquel programa de govèrn, installa un poder politic al centre per panar lo dreit a la democràcia als pòbles sotmetuts en perifèria, en debutar per un panatòri fiscal o dinerièr, pauc impòrta lo regime.

Aquel programa favoriza lo mercat d’una entrepresa (pòt èstre dich de servici public, coma un monopòl privat), en general son la causa d’una casta o d’amics/igas, que la sang pòt èstre blava.

Es un projecte grand e nacionalista, d’expansion; quora l’expansion es pas pron importanta, lo govèrn explica que cal colonizar oltra-mar, oltra-continent, en Líbia (per exemple), que cal fabricar mercats mai bèls. Es lo grand projecte de sempre, sempre per agradir lo sistèma encontra los pòbles sotmetuts ; es un projecte qu’es ligat a una mondializacion pensada perl centralisme.

La Nación del PP es la Nación del PSOE, es la NaTion dels partits centralistas frnaceses. Es la còpia de las error d’un Ernest Renan o Maurice Barrès, errors que son de facto d’enganas contra la democràcia.

Pauc a pauc, lo sistèma economic catalan s’en aviza, pauc a pauc lo sistèma economic en Occitània tanben (Cercle d’Oc a Tolosa per exemple). E se fasiam una associacion d’idèa economica per bastir un sistèma politic que se comprenguèsse coma un exemple de respecte democratic al sud d’Euròpa ?