arcuèlh

diumenge, de març 22, 2015

Eleccions departamentalas 2015

Sembla que dempuèi mantunes jorns, los militants de la partidocracia se son apercebut que lo vòt FN aumenta per simpla rason de l’abstencion ; donc avèm entendut quasiment totes los mòdes per nos far votar.

#Élections #Eleccions #France #fRança

Aqueste maitin, per anar cercar una informacion sus Google, me soi avizat tanben que Google jòga a :

votar 3

Mas coma las colors son seleccionadas per virar al torn de l’urna, las colors fan pensar a la votacion en Federacion de Rússia.

votar

E de còps, votar per mantunes se vei coma un biais de fabricar de l’umor, o quitament pas. tè aqueste maitin ai vist pel primièr còp un candidat se passejar dins lo burèu de vòt del barri que pòrta lo nom d’un general de Napoleone Ier l’estrangièr Traïdor de la republica còrsa.

E coma per aquel traïdor, la guèrra non se podiá ganhar sense una bona cantina, me sembla important de donar una qualificacion a las votacions francesas, trobar un biais de cantinar amassa :

cantinas e republica francesa

La DònaPeel explica aiçò perqué i aguèt una polemica per saber se caliá servir de teisson, o minjar vegentarian, dins las cantinas escolaras. Cantinas que son, per simplificar la reflexion, de gestion, comunala, regropament de comuna, departamentala o a còps de l’Éducation Nationale o del Ministèri de l’Agricultura, o de gestion de las autonomias universitàrias (donc pels CROUS, organisme d’estudiants).

DònaPeel, tot en estar ciutadana que pensa a las eleccions, dèu pas saber la complexitat francesa sul subjecte.

Quora farèm virar l’urna francesa, las colors son a còps russas ; mas pas sense que las colors fan pensar a la manièra de fabricar una administracion que governa en plaça del politic e sobretot de la realitat de las demandas dins lo supausat «service public» de la minjadoira de las escòlas, dels collègis o dels licèus.

E quora la politica vòl èstre prèp de la realitat ecologica per las escòlas, i a sempre un partit per preferir lo minjar globalizat.

Es que Google explica l’utilitat de las eleccions en fRança ?