arcuèlh

dimecres, de març 11, 2015

La tortura “democratica” francesa o russa

La tortura es un acte democratic, abans 1962, dedins la santa République française, o cal pas oblidar. Jean-Marie Le Pen ne podriá parlar, el qu’es estat militar abans 1962 e qu’a costejat mantunes militars de grade superior e qu’an ordenat la tortura republicana francesa. El que sap de quina manièra un Parlament francés podrà finançar las equipas partesanas e los mèdias de la manipulacion politica.

Lo modèl francés d’abans 1962, es lo modèl rus d’ara ? L’actualitat explica que òc. Sembla que lo modèl fosquèsse aquel del sistèma imperialista, totes los sistèmas imperialistas, pauc impòrta l’ideologia de basa.

La tortura per donar la rason al poder en plaça es democratic en Rússia ? La justícia podrà trabalhar de quina manièra, alara ? Se pòs pensar democracia quora la tortura es un mejan de saber ? Comprèni grandament lo pòble d'Ucraïna qu'an paur d'aqueste vesin, e tanben los pòbles baltics. La Lituània costeja aquò, cada jorn, la caserna la mai prèp de l’Union Europèa e russa, aquela qu’estima la tortura per aver confessions per la «justícia» seuna.

Istòria Lituania

Çò qu'entendi mal, son los sostens nacionalistas franceses, benlèu qu'an paur d'una Ucraïna independenta, realament, e que lo dreit a pas mestièr de tortura per far passar la justícia, lo dreit per totes/as ? Aviá jà un problèma ambe l’independéncia dels Estats baltes, coma an paur de l’independéncia de Catalonha (sense violéncia) e Euskadi (lo GAL ajudat pel poder jospinian, cal pas oblidar).

La tortura per donar la rason al poder en plaça es democratic en Rússia

Dins la colonia d’Argèria (abans 1962), la tortura èra un acte normal per l’armada francesa ; avèm cambiat de sègle ? Ne soi pas talament segur. Los ciutadans de l’Estat francés an paur que lo modèl de la tortura per donar de «justícia» fosquèsse reviscolat en fRança.

debat republican francés

Se cal recordar, tanben, que lo PC francés refusèt de declarar solidari ambe lo PC Argerian durant la dita «guèrra d’Argèria», e qu’èra simplament la guèrra de fin del colonialisme francés, sant e republican. Èra una guèrra que refusava l’independéncia a una partida sanctificada de l’Estat francés, de Dunkirk (Flandras, departament francés d’ara, coma Maiòta en Africa al sègle XXIen) dinca Tamaraset (Argèria d’anuèch) ; sembla grandament a la granda Rússia prezada per una politica ortodòxa russa actuala.

Se cal recordar de mantunes actes recents a Besièrs, dins una comuna que lo cònsol se declara simplament cònsol de co-aligason politica e donc pas del FN, mas que decidís de cambiar lo nom d’una carrièra del 19 de març 1962 per un nom d’un ancian de l’OAS, es de dire la milícia que considerava coma l’apartheid republican francés (e òc aiçò èra constitucional francés en 1961) coma element de la «democracia» que volián. L’OAS sembla aver filhs a Donesc dins l’Oèst de l’Ucraïna o en Crimèa que l’anexion es estada programada pel poder actual rus.

E alara quora candidats d’un grope politic sostenon los que son estats en mans de la tortura militara francesa en Argèria, se podrà melhor entendre las resisténcias a veire candidats del FN, o de la MBM.

Cal tanben notar que lo FN, que trapa pas bancas francesas –coma la majoritat de las entrepresas pichonas de l’Estat- a trobat ajuda financièra en Rússia, Estat que se dona federal ara, e qu’anexa coma Napoleon III anexava Savòia o la Comtea de Nissa en 1860, e que se donava, pro recentament, d’URSS abans la caiguda del mur.

Mapa de l'Estat francés abans 1860

Oblidèm pas, los departaments Argèria devon suportar la tortura republicana francesa dempuèi 1830, Savòia e Comtea de Niça èra pas annexada…. La migracion dels pès nègres èra ligat a una politica de paur establida per las milícias francesas e ajudat per un extremisme politic musulman dins los departaments franceses d’Argèria que devendràn l’Estat Argerian que sabèm e que l’integrisme es encara viu, fòra e dedins l’Estat contra los Kabils per exemple.

Quin tipe de tortura es l’annexion sense volontats dels pòbles ? Quin tipe de tortura es aflaquir los pòbles qu’an lengas mesprezadas, per lor imposar una identitat faussa e republicana (modèl francés), e una lenga forana e unica ? Quin tipe de tortura es donar una pensada politica que nega als pòbles despertats lo dreit d’èstre liures e independent amb un Estat ?

Ont son las signaturas pel Dreit a l’autodeterminacion dels pòbles dins la Carta de l’ONU de 1947 ?

La coeréncia politica francesa e russa existirà un jorn ? O avèm aquí una tortura ideologica de sempre ?

Sempre supòrta Occitània, e a diverses nivèls.

democracia francesa en 4 dessenhs regulars

-°-

reaccion bretona

Uèit franceses desapareisson dins un accident d’elicòpter en Argentina. es un drama nacional. Cinc bretons desapareisson dins un naufragi en Mar Celtica ….

E en campanha electorala, l’audiovisual de la decentralizacion non sap pas çò que dreit de responsa vòl dire (veire tanben bilhet en seguida suls mèdias franceses). #CSA #France3 #TelevisionFrançaise

letra al CSA