arcuèlh

diumenge, d’agost 27, 2017

Coma saber la manièra de fabricar l'arrogança centralista

I son encara cretins o elegits jacobins d'Occitània que son estonats dels shiulets contra MariaNO Rajoy o lo rei descendent del franquisme, borbon plaçat per Franco al cap de l'Estat. Ne sabi un qu'es al cap de la vila que se vòl capitala d'Occitània.

En general la vision dels centralistas es : mas que ferètz sense nosautres ? Quand la sotmission es assumida, lo sotmetut explica (e n'i a fòrça en Occitània !) : manifestèm car sèm solidari ambe la santa capitala de l'Estat centralista.

Pels atemptats de Paris, i aguèt manifestacions de tot escantilh pertot en fRança, per l'atemptat de Niça, son los de Niça a Paris qu'an manifestat la solidaritat dins las carrièras de Paris... la sotmission a l'imperialisme del regionalisme expansionista parisenc es un pauc (fòrça) a sens unic, sempre la solidaritat pel drac -politic e economic- parisenc. 

Per Espanha es parier, la fiscalitat (i a pas de fiscalitat pròpria a las regions decentralizadas ditas francesas) es pensada en centralista, jacobin, la logistica (coma Paris), los mèdias espanhòls pensan coma Franco (los mèdias radio e tv en fRança son majoritariament pensat a Paris), etc. Las similituds, lo jacobinisme e lo franquisme son grands, i a una sola causa que fabrica diferéncia, Paris es una capitala engraissada per 800 ans de fiscalitat qu'an panat a las regions, primièr a Occitània, sovent per la violéncia, mas tanben per la rusa politica dels jacobins, e la sotmission dels elegits (22 de setembre 1792 en Avinhon e Pau), e la sotmission dels elegits locals al XXIen sègle, se son pas reialistas amagats a la dreita al cap de las grandas vilas d'Occitània.

Quora en 2004 i aguèt un atemptat grèu a Madrid, lo poder central a volgut far creire qu'èra ETA ; èra faus ; Lo rei es pas davalat de la cavèrna per manifestar, pas besonh de mediatizar donc ; se manifestèt çaquelà a Barcelona en 2004 (generoses que son aquestes catalans, pagan la fiscalitat espanhòla, e èran acostumats de calar). Pendent la manifestacion de Madrid, quasiment un manifestant sus quatre avián una bandièra franquista o la bandièra actuala de l'Estat espanhòl ; e en 2017, lo govèrn espanhòl a demandat a Barcelona de non pas portar bandièras .... catalanas plan segur ; los Catalans o faguèron pas, son pus a enganar en 2017, an comprès ; los Occitans son encara Catalans de 2003 !

E al PSOE, se non t'agrada las bandièras catalanas independentistas, te las fau amagar ; la manièra ? Finta la manipulacion :

Lo problèma es que se nòta... car Internet fonciona e es legit, quand los neurònes centralistas de las redaccions jacobinas son neutralizats.

En 2017, atemptat grèu e similar pels autors, integristas musulmans qu'an interpretacion cretinas de Al Còran, la plaça de las manifestacions de Madrid es damorada voida. Fau notar que la vision PSOE de la manifestacion se faguèt via lo filtre de la TV publica e madrilenca RTVE qu'amagava las bandièras independentistas catalanas, o a travèrs fotografes qu'an trabalhat per sortir las bandièras independentistas.




Quí a notat en fRança qu'i a quasiment jamai agut de Catalans al govèrn de Madrid ? Per èstre supausadament elegit premièr ministre d'Espanha fau èstre Albert Ribera (un Catalan qu'a agut la facultat jove de levar lo braç sul modèl franquista), de CIUDADANOS e donc fau èstre anti-independentista... CQFD.

Per èstre elegit occitan del centralisme francés, fau aver la facultat de baissar lo cap e pregar al rei-president de la santa republica francesa., e sa santa constitucion.

Espanha e França existísson perqué an panat la fiscalitat de totas las regions qu'an sotmetudas politicamemt e militarament, al fial de 800 ans d'istòria.

 Mapa difusada sus aquel blòg mas tanben emplegada per Jordi Labouysse per sa conferéncia sus « 2700 ans d'Istòria en Occitàniua », conferéncia que podètz fintar sancièra dins un bilhet recent del blòg.

Es utile per combatre lo sistèma reialista e jacobin que damora dins lo cap de mantunes elegits e elegidas d'Occitània. 

_°_

Quora en Occitània cromparèm pus de bandièra francesa, la sotmission a la pensada parisenca serà mòrta, mas lo camin modèl catalan pas encara trobar, i a fòrça a pensar que serà mai complicat.

La diferéncia entre la bandièra franquista e la bandièra oficiala d'Espanha d'anuèit, es l'escut al mièg ; quora i a pas d'escut es la bandièra franquista. Donc los vendeires de bandièra espanhòla a Barcelona ièr, èran totes d'ancian afidat de Franco, del qu'a installat la familha borbonica al poder.