arcuèlh

diumenge, d’agost 27, 2017

Lo problèma ESPAÑOL explicat clarament

Es membre del Parlament del País Valencià, e o dís clarament, lo problèma d'ESPAÑA e la gestion reiala e PP-PSOE-Ciudadanos.
 
 
 
La mapa es clara non ? Lo budgecte distribuat per Madrid a las regions, es luènh de plaçat la pensada politica espanhòla per « totes los Espanhòls », non es largament partesan, las zònas que se vòta PP (es de dire l'ancian partit del franquisme amagat en democrata e en dreita europeïsta) s'i manda los dinèirs de la fiscalitat de tot l'Estat.
 
Çaquelà l'Estat espanhòl contrariament a l'Estat centralista francés, a una fiscalitat pròpria a cada region, regions qu'an, una estructura administrativa bravament diferenta en foncion de las accions politicas de cadun dels poders dit regionals. Tanben i a mai de foncionaris d'Estat en Extramadora qu'en Catalonha...
 
 
La pus granda fiscalitat espanhòla arriba dels Païses Catalans, a mai.
 
L'argument es clar, es pas l'ideologia nacionalista que fabrica independentista, es la gestion PP-PSOE-CIUDADANOS que zo fabrica, ambe la reparticion desvalorizanta de la fiscalitat de l'Estat centralista espanhòl.
 
Mèfi : es parier per l'Estat francés ( los partits jacobins franceses fan parier, e i veson gaire problèmas ), mai se fabricar aital un fètge gràs que se sona París, mas aquel es pas bon gostós, e brica bon per la sentat dels ciutadans (que i veson res car los mèdias son totes parisenc o pensan parisenc en patois politic), per d'ecologia de la planèta.
 
Es sempre la fiscalitat que faguèt las revolucions.