arcuèlh

dijous, d’agost 31, 2017

Doás informacions de la jornada que fan pensar

La primièra es franco-francesa : lo FN se plaça del costat dels trabalhadors ? Contra lo MEDEF ... I a una certitud, lo còdi del trabalh aleugerit es un biais de pensar la politica que reglarà res, levat favorizar l'extremisme, e la precaritat. La precaritat en Espanha es la politica que lo PP pòrta dempuèi 20 ans, resulta multipla ? 1 / la migracion que pobla de competéncia l'Union Europèa e Euròpa en general (los graduats "Espanhòls" an desertat Espanha) e fan concurréncia a las incompeténcias (lingüisticas) de tot escantilh en Euròpa, 2 / lo pòble catalan s'encamina cap a l'independéncia, 3 / una casta de privilegiats govèrna Espanha e se servís del mercat que damora per s'enriquir, del meteis biais que Franco faguèt.

Es aiçò que volèm per fRança ? Un Estat govèrnat per l'extremisme modèl espanhòl ?

Mas l'informacion màger de la jornada la dona lo jornal collaboracionista espanhòl La Vanguardia, dèu èstre segura : L'Estat espanhòl prepara una separacion exprès, aprèp lo MariaNO Rajoy de sempre, es novèla granda (l'Estat espanhòl es eficaç mas sonque per evitar la destruccion, e per perségre dins lo franquisme territorial) ; aquela informacion agradarà pas al deputat europèu del FN e de Perpinyà, segur.

 Lo "GobierNO" es aquí aquel de Madrid ; lo piulet sembla urgent e o es quand se sap l'istòria editoriala de La Vanguardia, lo melhor informat del quite temps del franquisme.

Pas cap mèdia francés ne parla, sembla pas arribat l'informacion dins l'agéncia de manipulacion informativa francesa, l'AFP, ni mai a Reuters.

Al final, serà pas lo pòble de Catalonha que se van separar d'Espanha, mas Espanha que dona la libertat al pòble sotmetut catalan.

Aurèm donc una granda susprèsa lo referèndum del 1er d'octobre, serà simplament la confirmacion que Espanha s'alarga luènh de Barcelona. 

[...] 

e al final una de las novèlas es una faussas novèlas ! Una fake explica un jornalista de Barcelona :

 _°_

Complement d'informacion del jorn per Occitània, es pas una faussa novèla.

 Aran es Occitània e podràn votar lo 1er d'octobre pel referèndum al Principat de Catalonha.